Sosyal güvenlik uzmanı Murat Bal, EYT düzenlemesi sonucu mağdur olanlarla ilgili olarak “8 Eylül 1999’dan önceki tarihler için erkekler için 5 bin gün ve minimum 43 yaş, kadınlarda ise 5 bin gün ve minimum 38 yaş şeklinde bir düzenleme olacak. 9 Eylül sonrasında erkekler 60 yaş ve 7 bin gün, kadınlar ise 58 yaş ve 7 bin gün şartları var.” açıklamasını yaptı.

Melih Meriç'ten kademeli emeklilik bekleyenlere destek: TBMM'de bu işin peşini bırakmayacağız Melih Meriç'ten kademeli emeklilik bekleyenlere destek: TBMM'de bu işin peşini bırakmayacağız

Deprem mağdurları kötü bir duruma düştü 1999 depreminde sigorta bildirgeleri yapılmayanlar, EYT düzenlemesi kapsamı dışında kaldılar. Bal, “18 Ağustos’ta bildirgeler 3 ay ertelendiği için, 18 Ağustos deprem mağdurları var. Eylül başında işe başladığınızda devlet bildirge vermeye gerek yok dediği için, emekliliği 17 yıl ileri atıyorsunuz.” şeklinde açıklama yaptı.

Bal, “Mağdurların beklentisi, 1999’dan 2008’e kadar kademe getirilmesi. Şu anda çıkacak olan tasarının içinde kademe hakkının sağlanması, mağduriyetin bir nebze olsun giderilmesi lazım.” dedi.