İran, Kuzey Kore ve Suriye'de yasak olan WhatsApp uygulaması son olarak geçtiğimiz aylarda Çin tarafından da yasaklanmıştı. 

Ayrıca Katar, Mısır, Ürdün ve Birleşik Arap Emirlikleri gibi diğer ülkeler uygulamadaki sesli arama gibi bazı özelliklere erişim engeli getiriyor.

Kayıtlı telefon numaraları sayesinde kullanıcılarının gerçek konumunu görebilen WhatsApp'a ilişkin açıklamada bulunan  Cathcart, "WhatsApp kullanan insanlara dair çok sayıda sistematik olmayan veriye sahibiz. Engellendiğimiz bazı ülkelere baktığımızda hala on milyonlarca insanın WhatsApp'a bağlandığını görüyoruz." ifadesine yer verdi.

ÇİN'İN WHATSPP'A YÖNELİK KARARLARI

WhatsApp'a karşı önlemlerini sürdüren Çin, Apple'dan Çinli iPhone kullanıcılarının mobil uygulama mağazası AppStore'dan WhatsApp indirmesini engellemesi isteğinde bulunmuştu. Bu isteği Cathcart, "talihsiz" olarak nitelendirdi. 

Ayrıca Çin'de Android kullanıcıları resmi uygulama mağazasına gitmek zorunda olmadan WhatsApp'ı indirebiliyor.

Beyaz Saray'dan Reisi'nin ölümüyle ilgili iddialara ilişkin açıklama: Suçlamalar asılsız Beyaz Saray'dan Reisi'nin ölümüyle ilgili iddialara ilişkin açıklama: Suçlamalar asılsız

Son olarak Cathcart , VPN'lerin yükselişinin ve WhatsApp'ın geçen Haziran'da devreye aldığı Proxy (vekil sunucu) hizmetinin uygulamaya erişimin devam etmesini sağladığını bildirdi.

(Kaynak:BBC)

Editör: Öznur Kaya