Kamu kurum ve kuruluşlarında Yardımcı Hizmetler Sınıfı'nda (YHS) görev alan personeller, içlerinde büro işlerini yapabilecek ön lisans, lisans ve yüksek lisans mezunu kişilerin olduğunu söyleyerek bir defaya mahsus statü değişikliği yapılmasını talep ediyor.

Ağır şartlarda, mobing altında, görev tanımı olmadan çalışan YHS personelleri görev tanımları olmasını ve eğitim durumlarına göre statü değişikliği yapılmasını talep ediyor.

YHS personelleri çalıştıkları ya da çalışmak istedikleri kurumlarda Görevde Yükselme Sınavı açılmaması, açılsa bile mülakat ve derece kademe sorunundan dolayı açılan kadro sayısının yetersizliğinden ötürü kariyerlerinde yükselme imkanı bulamamakta.

5000 ve kısmi emeklilik mağdurları talep değil haklarını istiyor! 5000 ve kısmi emeklilik mağdurları talep değil haklarını istiyor!

zz-1

Yardımcı Hizmetler Sınıfı Dernek Başkanı Selim Toraman, reform sürecinin hızlandırılması ve kamu personelinin haklarının güvence altına alınması için çaba harcadıklarını belirtti. Toraman, devletten, yaklaşık 80.000 kişiyi etkileyen bu konuda adım atılmasını istiyor.

Toraman’ın talebine gerekçe olarak, yardımcı hizmetler sınıfında görev yapan personelin çeşitli mağduriyetler yaşadığı ve bu durumun çözüme kavuşturulması gerektiği ifade ediliyor. Ayrıca, bu sınıfa dahil personelin ek göstergelerinin düşük olması nedeniyle maddi kayıplar yaşadığı da önemli sebepler arasında.