"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2460 %0.06
37,0478 %0.05
2.295.770 %-0.627
3.021,99 0,99
Ara
İşçi Haber Yaşam 2025' te İstanbul'a kar yağacak mı?

2025' te İstanbul'a kar yağacak mı?

Son hava durumu tahminlerine göre, Türkiye’nin kuzey ve batı kesimlerinde parçalı bulutlu hava hakim olacakken, Marmara ve Karadeniz bölgelerinde sağanak yağışlar bekleniyor. Peki, İstanbul’da bu kış kar yağışı olacak mı? Uzmanların tahminleri neler?

Son hava durumu tahminlerine göre, Türkiye’nin kuzey ve batı kesimlerinde, parçalı bulutlu bir hava hakim olacak. Marmara’nın güney ve doğusu, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Kütahya, Manisa, Çankırı ve Eskişehir çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Diğer bölgelerin ise az bulutlu ve açık geçmesi öngörülüyor. Özellikle Batı Karadeniz ile Bursa, Kocaeli ve Sakarya çevrelerinde yer yer kuvvetli yağışların meydana gelmesi bekleniyor.

Metinici Kopya

HAVA SICAKLIĞI DURUMU

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan tahminlere göre, kuzey kesimlerde yağışlarla birlikte hava sıcaklıklarının 2 ila 4 derece azalması bekleniyor. Diğer bölgelerde ise önemli bir sıcaklık değişikliği tahmin edilmekte. Rüzgarın, genellikle güney ve güneydoğu yönlerinden hafif, kuzeybatı kesimlerde ise kuzey yönlerden orta kuvvette esmesi bekleniyor.

KAR YAĞIŞI BEKLENTİSİ

Prof. Dr. Şen, kış mevsimi için "La Nina" etkisinin hissedileceğini ve bu nedenle aşırı sıcaklıkların yaşanmayacağını öngörüyor. Yağışların geçen seneye göre biraz daha fazla olmasının beklendiğini vurguladı.

LA NİNA KIŞI NEDİR? 

La Niña, iklim değişikliklerinin önemli bir parçasıdır ve dünya genelindeki hava koşullarını etkileyen karmaşık bir olaydır. Meteorologlar ve iklim bilimcileri, bu durumu izleyerek tarım, su yönetimi ve doğal afetlerin önlenmesi gibi alanlarda bilgi sağlarlar.

İSTANBUL' DA KAR BEKLENTİSİ

Prof. Dr. Orhan Şen, bu yıl Batı ve Doğu Karadeniz dışındaki bölgelerde yağışların beklenenden düşük gerçekleştiğini belirtti. Eylül ve Ekim aylarında sıcaklıkların ortalamanın üzerinde seyredeceğini ifade eden Şen, "Yağışların biraz canlanacağını tahmin ediyorum, ancak çok fazla artış olmayacak" dedi.

OCAK AYI OLASILIKLARI

Ocak ayında İstanbul'da 1-2 gün kar yağma olasılığı olduğunu ifade eden Prof. Dr. Şen, bu karın yerde tutup tutmayacağının belirsiz olduğunu, ancak havada görülebileceğini belirtti. Geçen yıl sıcak bir kış geçirildiğini hatırlatan Şen, bu yılın sıcaklıklarının ortalama civarında ya da biraz üzerinde seyredeceğini düşündüğünü ekledi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *