"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
18°
34,2965 %-0.01
37,0546 %0.09
2.288.892 %-1.294
2.997,47 0,16
Ara
İşçi Haber Yaşam Bakan Göktaş açıkladı: "Ben de varım" uygulaması kullanıma açılıyor

Bakan Göktaş açıkladı: "Ben de varım" uygulaması kullanıma açılıyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, kadın kooperatiflerine yönelik önemli bir adımı duyurdu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Uluslararası Kooperatifler Günü'nde yaptığı açıklamada, "Kooperatifler Herkes İçin Daha İyi Bir Gelecek İnşa Eder" olarak belirlenen yılın teması kapsamında gerçekleştirilen bir uygulamayla, e-ticaret yapan kadın kooperatiflerini tek bir platform üzerinde birleştireceklerini belirtti. 

Kooperatiflerin sürdürülebilir kalkınma ve istihdamda kritik bir rol oynadığını vurgulayan Göktaş, kadın kooperatiflerinin ekonomik ve toplumsal ihtiyaçlara uzun süredir çözüm sunduğunu ifade etti. Ticaret Bakanlığı ve Tarım ve Orman Bakanlığı ile yapılan işbirliği protokolü çerçevesinde, 81 ilde bir dizi faaliyet gerçekleştirdiklerini de aktardı.

Göktaş ayrıca, kadın kooperatiflerinin ürünlerinin coğrafi işaret alabilmesi için verdikleri danışmanlık hizmetlerinden de bahsetti. "Ben de varım" uygulaması ile e-ticaret yapan kadın kooperatiflerinin görünürlüğünü artıracaklarını ve https://kadingirisimci.gov.tr/ adresinden bu kooperatiflere kolay erişim sağlanabileceğini duyurdu.

Son olarak, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) ile imzalanan işbirliği protokolü ile kırsalda yaşayan kadınlara yönelik desteklerin artırılacağını belirten Göktaş, bu adımlarla kadın girişimciliğini güçlendirmeyi hedeflediklerini ifade etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *