Cuma gününde namaz kılarak ibadetlerini sürdüren Müslümanlar, bulundukları illere göre ezanın tam olarak saat kaçta okunduğunu araştırıyor. Cuma namazı vakti geldiğinde, çalışanlar işine ara vererek, uygun olanlar ise ezan vakti geldiğinde camilerdeki yerini alacak. İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve diğer tüm illerin cuma namaz vakitleri Diyanet tarafından yayımlandı. İşte 11 Nisan il il cuma namazı saatleri.

DİYANET 11 NİSAN CUMA NAMAZI SAATLERİ
Diyanet İşleri Başkanlığı'nın "namazvakitleri.diyanet.gov.tr" internet sitesi üzerinden, il il 11 Nisan 2025 tarihli Cuma namazı saatleri belli oldu. Bu hafta Cuma namazı vakitleri şöyle olacak;
İSTANBUL: 13:10
ANKARA: 12:55
İZMİR: 13:18
İl il cuma namazı saatlerini öğrenmek için buraya tıklayın.

Cuma günü ve cuma namazı vaktinde çalışmanın ve bu vakitte elde edilen kazancın hükmü nedir?
Cuma namazı; Kitap, Sünnet ve icma ile sabit olup hutbeyi de içeren, cemaatle kılınan iki rek'atlı, diğer namazlardan farklı özellikler taşıyan ve her mükellefin yerine getirmesi gereken farz-ı ayn bir namazdır (Mevsılî, el-İhtiyâr, 1/81). Allah Teâlâ, cuma namazı vaktinde çalışma ve alışveriş yapma ile ilgili olarak, “Ey inananlar! Cuma günü namaz için çağrı yapıldığında, alışverişi bırakıp hemen Allah’ı anmaya koşun. Eğer bilirseniz bu, sizin için daha hayırlıdır. Namaz kılınınca artık yeryüzüne dağılın, Allah’ın lütfundan nasibinizi arayın. Allah’ı çok zikredin ki kurtuluşa eresiniz. ” (el-Cum'a, 62/9-10) buyurmaktadır.
Âyetten anlaşıldığına göre, cuma namazından önce ve sonra çalışmak ve alışveriş yapmakta bir sakınca yoktur. Ancak cuma namazı kılmakla yükümlü olanların cuma saatinde alışverişi terk etmeleri ve camiye gitmeleri gerekir. Bu itibarla cuma namazı kılmakla yükümlü olmayanlar alışveriş yapabilirler.
Cuma namazı kılmakla yükümlü olanların cuma saatinde alışveriş ile meşgul olmaları tahrîmen mekruhtur; ancak yapılan alışverişle elde edilen kazanç helaldir. Ayrıca cuma namazı ile mükellef bir tüccarın, iş yerinde cuma namazıyla mükellef olmayan bir kimseyi çalıştırmasında ve bu şekilde kazanç elde etmesinde bir sakınca yoktur (İbn Âbidîn, Reddü’l-muhtâr, 2/161).
