Boş yuva sendromu, ebeveynlerin çocuklarının evden ayrılması sonrası yaşadığı duygusal zorlanmalarla ilgili bir durumdur. Uzmanlar, özellikle kadınların, annelik bilincinin erken oluşması nedeniyle bu sendromdan daha çok etkilendiğini belirtiyor.
Kadınların menopoz dönemiyle birlikte yaşadıkları duygu durum değişiklikleri de, sendromu tetikleyen faktörlerden biridir. Ayrıca stres, boş yuva sendromunun etkilerini artıran bir diğer önemli faktördür.

Boş Yuva Sendromu Kimleri Etkiler?
Genellikle 45-65 yaş arasındaki ebeveynlerde görülen boş yuva sendromunun, oranı yüzde 50 ila yüzde 78 arasında değişmektedir. İlk kez 1950'li yıllarda araştırılmaya başlanan sendromun etkileri ise, 2000'li yıllarda daha belirgin hale gelmiştir.

Boş Yuva Sendromuyla Başa Çıkma Yöntemleri
Boş yuva sendromuyla başa çıkmak için ebeveynlerin süreci zamanla aşmaya çalışması, çocuklarla iletişimi sürdürmesi, çevreden destek alması ve pozitif kalmaya gayret etmesi önerilmektedir. Ayrıca, ebeveynlerin birbirlerine ve keyif aldıkları diğer aktivitelere vakit ayırmaları, sendromun etkilerini hafifletmeye yardımcı olabilir.