"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
34,5205 %0.1
36,2455 %-0.31
3.407.265 %5.119
2.964,69 1,01
Ara
İşçi Haber Yaşam Küresel ısınmanın etkisiyle kuşlar daha erken yumurtluyor

Küresel ısınmanın etkisiyle kuşlar daha erken yumurtluyor

İklim değişikliği etkisini sürdürdükçe kuşlar daha erken yumurtlamaya başlıyor.

İklim değişikliğiyle Kuzey Amerika'nın çoğunda ilkbahar erken başlamadı. Yeni bir araştırmaya göre birçok kuş yumurtalarını yılın başlarında bırakıyor ve bu da küresel ısınmanın vahşi yaşam alışkanlıklarını alt üst ettiğine dair artan kanıtlara katkıda bulunuyor.

Araştırmacılar, Journal of Animal Ecology'de Cuma günü yayınlanan makalede, Chicago çevresinde incelenen 72 kuş türünden kabaca üçte birinin yumurtalarını bir asır öncesine göre yaklaşık 25 gün önce bıraktığını bildirdi.

Etkilenenler arasında yas güvercini , Amerikan kerkenezi ve Cooper şahinleri yer alıyor .

Bilim adamları şimdiye kadar bu türler tarafından paylaşılan büyüklük veya göç durumu gibi, programlarını neden değiştirdiklerini açıklayabilecek net özellikler bulamadılar.

Ancak Chicago'daki Field Museum'daki kuş bölümünün küratörü baş yazar John Bates, "Baktığımız kuşların çoğu böcek yiyor ve böceklerin mevsimsel davranışları da iklimden etkileniyor" dedi.

Bates, hayvan ve bitki yaşam döngülerinin iklim değişikliğinden ve mevsimsel bozulmalardan nasıl etkilendiğini "insanların zihninde daha ön planda ve merkezde yer alan" bir sorudur dedi.

Uzun vadeli ortalamadan sadece birkaç sıcaklık derecesi, böceklerin ortaya çıkması, ağaçların filizlenmesi, çiçeklerin açılması ve yeni araştırmaya göre yumurtaların çatlaması üzerinde büyük bir etkiye sahip olabilir.

Bilim adamları, Science dergisinde 2019 yılında yapılan bir araştırmaya göre, bu değişikliklerin 1970'lerden bu yana kuş popülasyonlarındaki keskin düşüşün birçok nedeni arasında olabileceğine inanıyorlar. .

Bates ve meslektaşları, Chicago'daki Field Museum'da tutulan ve birçoğu yumurta toplamanın popüler bir eğlence olduğu 1872 ile 1920 arasındaki döneme dayanan 1500'den fazla yumurta kabuğu kaydını inceledi. Bu Viktorya dönemi yumurta meraklıları, kuşun türü ve toplama tarihi gibi bilgileri listeleyen ayrıntılı, el yazısı etiketler bıraktı.

Bilim adamları daha sonra bu kayıtları, analizleri için zaman içinde yuvalanma tarihlerindeki karbondioksit seviyelerini açıklayan verilerle birlikte 3.000'den fazla modern kayıtla karşılaştırdılar.

Bulgular, Birleşik Krallık'ta son yıllarda yürütülen ve büyüme mevsiminde bildirilen değişikliklerle birlikte yumurtlamanın daha erken gerçekleştiğini tespit eden çalışmalardan elde edilen benzer sonuçları yansıtıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *