"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2893 %0.08
36,9745 %-0.08
2.279.561 %-0.689
3.021,64 -0,21
Ara
İşçi Haber Yaşam İletişim Başkanlığı yanıtladı: Çiftçi destekleri kaldırıldı mı?

İletişim Başkanlığı yanıtladı: Çiftçi destekleri kaldırıldı mı?

İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, bazı medya organlarında ve sosyal medya platformlarında yayımlanan, "Cumhurbaşkanı Kararı ile çiftçilere sağlanan mazot, gübre ve prim desteği kaldırıldı" iddialarının gerçek dışı olduğunu açıkladı.

DMM'nin yaptığı açıklamada, bu iddiaların basında ve sosyal medyada dolaşan yanlış bilgiler olduğuna dikkat çekildi. Çiftçilere yönelik mazot ve gübre desteklerinin kaldırılmasının söz konusu olmadığı vurgulandı. Açıklamada, "Söz konusu kararda çiftçilere sağlanan desteklerin sona erdiğine dair iddialar, kamuoyunu yanlış bilgilendirmeye yönelik dezenformasyon kampanyasıdır" ifadelerine yer verildi.

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Desteklerin kaldırıldığına yönelik iddialar, kamuoyunu manipüle etmeye yönelik dezenformasyon kampanyası ürünüdür. Kararda mazot ve gübre desteği, "Temel Destek" olarak tanımlanmıştır.

Çiftçi Kayıt Sistemi’ne kayıtlı olan üreticilerimizin, Temel Destek ile mazot maliyetinin yüzde 50’si ve gübre maliyetinin yüzde 25’i karşılanacaktır.

Ürünlerin havzasında yetiştirilmesi durumunda, 'Temel Destek'e ilave olarak kullanılan mazotun yüzde 50’si, gübrenin de yüzde 25’i planlı üretim desteği olarak verilecektir. Böylelikle mazot maliyetinin yüzde 100’ü, gübre maliyetinin ise yüzde 50’si desteklenmiş olacaktır.

Ayrıca çiftçilerimizin talebi doğrultusunda bu destekler ayni değil, nakdi olarak ödenecektir.

Asılsız iddialara itibar etmeyiniz."

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *