"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2549 %0.1
37,1235 %0.27
2.302.683 %-1.64
3.016,66 0,81
Ara
İşçi Haber Yaşam MEB'den sürücü adaylarına müjde: L park değişiyor, sınav süresi uzuyor!

MEB'den sürücü adaylarına müjde: L park değişiyor, sınav süresi uzuyor!

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), ehliyet sınavlarında önemli değişiklikler yapmaya hazırlanıyor. Yapılan düzenlemelerle ilgili yeni detaylar ortaya çıktı.

MEB, sürücü adaylarının en çok zorlandığı paralel park konusunda kuralları gevşetme kararı aldı. Milat gazetesinde yer alan habere göre, yeni yönetmelik, adaylara paralel park için ek bir deneme hakkı tanıyacak. Böylece, sürücü adayları direksiyon sınavında paralel parkı düzgün yapamazlarsa bir kez daha deneyebilecekler.

L PARKTA YENİ KURALLAR

Direksiyon sınavlarında adaylardan yapmaları beklenen L park uygulaması da değişiyor. L park, aracın geri geri giderken 90 derecelik bir açıyla dar bir alana park etmesi anlamına geliyor. Milli Eğitim Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, yeni yönetmelikte 90 derecelik açı şartı kaldırılacak. Adayların, aracı geri geri getirirken oval bir alanın ardından dar bir alana park etmeleri gerekecek.

Eski sistemde L park için arka kısımda bulunan dubalar artık kullanılmayacak. Bu park alanında da sürücülere iki hak tanınacak.

SINAV SÜRESİNDE DEĞİŞİKLİK

Yeni yönetmeliğe göre, sınav süresi 35 dakikadan 40 dakikaya çıkarılacak. Sınava giren aday sayısı ise 12'den 10'a düşürülecek. Bir başka deyişle, komisyon bir gün içerisinde en fazla 10 sürücü adayını sınava tabi tutabilecek.

Sınav güzergahlarında da değişiklik yapılması bekleniyor. Sınavlar için iki farklı güzergah bulunacak ve adayların hangi güzergahta sınava gireceği, komisyon tarafından çekilen kura ile belirlenecek.

UYGULAMALAR NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Yapılan değişikliklerin Ocak 2025 tarihinden itibaren uygulanmaya başlaması bekleniyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *