"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2460 %0.06
37,0478 %0.05
2.295.770 %-0.627
3.021,99 0,99
Ara
İşçi Haber Yaşam Mevlid Kandili'nde hangi dualar okunmalı? İşte en güzel kandil mesajları...

Mevlid Kandili'nde hangi dualar okunmalı? İşte en güzel kandil mesajları...

Mevlid Kandili'nde hangi ibadetler yapılmalı? Hz. Muhammed'in doğum gecesi olan bu mübarek gecede, dualar ve ibadetlerle nasıl vakit geçirmeliyiz? Bu soruların yanıtlarını ve en güzel kandil mesajlarını sizler için derledik.

Mevlid Kandili, 2024 yılının son kandili olarak 14 Eylül’de kutlanacak. İslam peygamberi Hz. Muhammed’in (s.a.v.) doğum gecesi olan bu mübarek gece, İslam dünyası için büyük bir manevi öneme sahip. Rebiülevvel ayının 12. gecesi olarak kabul edilen bu gece, İslam camiasında ibadet ve dua ile geçirilir. Peki, Mevlid Kandili'nde hangi ibadetler yapılmalı? Duaları nelerdir? 

Mevlid Kandili, Arapça "doğmak" anlamına gelen "velâdet" kelimesinden türemiş olup, Hz. Muhammed’in doğumunu kutlama merasimlerine verilen isimdir. Aynı zamanda bu gecede okunan ve bestelenen manzum metinlere de “mevlid” denir. 

Mevlid Kandili mesajları kısa ve öz! 17 Ekim Whatsapp, SMS en güzel,  anlamlı, resimli Mevlid Kandili

MEVLİD KANDİLİ'NDE YAPILMASI TAVSİYE EDİLEN İBADETLER

1. Oruç tutmak
Hz. Muhammed'in (s.a.v.) doğum gününde oruç tutmanın, Allah’a şükran olarak yapılması müstehap kabul edilir. Peygamber Efendimiz pazartesi günlerinin oruçla geçirilmesini tavsiye etmiştir çünkü bu gün, onun doğum ve peygamberlik görevinin başladığı gündür. 

2. Salavat getirmek
Mevlid Kandili’nde Peygamber Efendimiz'e (s.a.v.) salavat getirmek önemli bir ibadet olarak kabul edilir. Allah Teâla’nın emri olan bu ibadet, sıkıntıların giderilmesine vesile olur ve manevi huzur sağlar.

3. Kaza ve nafile namazı kılmak
Bu geceyi namazla ihya etmek büyük faziletler barındırır. Borcu olanlar kaza namazı kılabilir, borcu olmayanlar ise nafile namazlar kılabilir. 

MEVLİD KANDİLİ DUALARI

Mevlid Kandili’nde yapılacak dualar, manevi anlamda kişinin kalbini yumuşatır ve Allah’a olan bağlılığını güçlendirir. Kandil gecelerinde şu dualar sıkça okunur:

- Salavat-ı Şerife: "Allahümme salli ala seyyidina Muhammedin ve ala ali seyyidina Muhammed"
- İstiğfar Duası: "Estağfirullah el-azim el-kerim el-lezi la ilahe illâ huve'l-hayyu'l-kayyumu ve etubu ileyh"
- Yunus Peygamber Duası: "Lâ ilâhe illâ ente sübhâneke innî küntü minezzâlimîn"

Dua Sözleri - Dualı Sözler, Allah'a (C.C) Ve Sevdiklerinize Edeceğiniz En  Güzel Dualar - Galeri - Yaşam

MEVLİD KANDİLİ MESAJLARI

  • Bu mübarek gecede dualarımız kabul, gönüllerimiz huzurla dolsun. Mevlid Kandiliniz mübarek olsun.
  • Bu gece, Peygamber Efendimizin doğumunu kutladığımız Mevlid Kandili. Dualarınızda bizleri de unutmayın. Hayırlı kandiller.
  • Mevlid Kandili, sevgi ve huzur getirsin. Dualarda buluşmak dileğiyle, hayırlı kandiller.
  • Dertlerimiz kum tanesi kadar küçük, sevinçlerimiz nisan yağmuru kadar bol olsun. Bu mübarek geceniz sevapla dolsun. Mevlid Kandiliniz mübarek olsun.
  • Bu mübarek gecenin feyzi üzerinize rahmeti geçmişinize bereketi evinize nuru ahiretinize sıcaklığı yuvanıza dolsun, kandiliniz mübarek olsun!
  • Tüm varlık aleminin bayramıdır bu gece Arşın ağırlığınca, zâtın zikrimde hece Nebî ve ashâbının, hatrına senden rica Sana çevir yolumu, Ya İlâh el lemin! Hayırlı Kandiller Dilerim..
  • Öncelikle mevlid kandilinizi tebrik eder. Yüce Allah'tan ailenizle beraber tekrar cennette yine mevlid kandilini kutlamayı nasip eylesin.
  • Allah bu Mevlid kandilinizi mutlululuk ve sünnetullaha vesile kılarak sizi ve sevdiklerinizi Resulullahın Şefaatine ulaştırsın Kandiliniz Mübarek olsun.
  • Nuruyla kainatı şereflendiren gül yüzlü Peygamber Efendimizin (s.a.s) şefaatine nail olmanız dileğiyle. Mevlid Kandiliniz mübarek olsun.
  • Sofranız afiyetli, paranız bereketli, kararlarınız isabetli, yuvanız muhabbetli, kalbiniz merhametli, bedeniniz sıhhatli, yüzünüz mutlu, kandiliniz kutlu olsun.
  • Peygamber Efendimiz'in doğduğu bu mübarek gecede, tüm dualarınız kabul olsun. Mevlid Kandili’niz hayırlara vesile olsun.
  • Varlığı ebedi olan, merhamet sahibi, adaletli Yüce Allah kendisine dua edenleri geri çevirmez. Dualarınız Rabbin yüce katına iletilmisine vesile olan Mevlid Kandili'niz mübarek olsun.
  • Bugün ellerini her zamankinden daha çok aç. Avucuna melekler gül koysun yüreğin coşsun kandilin mübarek, duaların kabul olsun.

RESİMLİ KANDİL MESAJLARI

En güzel resimli Mevlid kandili mesajları!

Mevlid Kandili mesajları yeni resimli 2020 en çok tercih edilen kandil  sözleri - Internet Haber

Mevlit Kandili mesajları resimli yeni kısa kandil tebrik sözleri - Internet  Haber

MEVLİD KANDİLİ MESAJLARI: 2024 Resimli, Kısa, Uzun, Dualı Mevlid Kandili  kutlama mesajları ile Hayırlı Kandiller dileyin - Galeri - Laykla Neler  OluyorMEVLİD KANDİLİ MESAJLARI 2023 - RESİMLİ - ???? | Dualı en güzel Mevlid  Kandili mesajları ???? - Son dakika Haberler haberleri - Fotomaç

Mevlid Kandili mesajları - Resimli Kandil mesajları (2017)

En güzel, en farklı, en anlamlı Mevlid Kandili mesajları... Resimli Mevlid  Kandili mesajları...

Mevlid Kandili mesajları resimli kısa ve öz sözlerle - Internet Haber

26 Eylül Mevlid Kandili en yeni mesajlar: 2023 Mevlid Kandili dualı, ayetli  mesajlar, sözler - Gündem Haberleri

Kısa, öz, değişik, farklı Mevlid Kandili mesajları ve sözleri ile  sevdiklerinize dua edin

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *