"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2549 %0.1
37,1235 %0.27
2.302.683 %-1.64
3.016,66 0,81
Ara
İşçi Haber Yaşam Peynirde sahtekarlığa son: Tarım Bakanlığı'ndan yeni düzenleme

Peynirde sahtekarlığa son: Tarım Bakanlığı'ndan yeni düzenleme

Tarım ve Orman Bakanlığı, marketlerde tüketiciyi yanıltan ürünlere karşı harekete geçti. Yeni Peynir Tebliğ Taslağı ile eritme peynirlerin tulum, örgü, çeçil, dil, tel ve kaşar gibi geleneksel peynir çeşitlerini çağrıştıracak şekilde üretilip satılması yasaklanacak.

8 Şubat 2015 tarihinde Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Türk Gıda Kodeksi Peynir Tebliği, güncelleniyor.

Türkiye gazetesinden Cevdet Fırat Aydoğmuş'un haberine göre; yeni taslak, eritme peynirlerin geleneksel peynirleri andıracak şekilde üretilip piyasaya sürülmesini engelleyecek.

ETİKETLERE YENİ DÜZEN

Eritme peynir etiketlerindeki punto büyüklüğü en az 1,2 milimetreden 3 milimetreye çıkarılacak. Ayrıca çeşnili peynirlerde çeşni oranı %6 ile sınırlandırılacak. Çeşni amaçlı kullanılacak sert kabuklu meyveler, yağlı tohumlar ve tahılların ezme veya püre şeklinde kullanılması yasaklanacak. Eritme peynirlerinde, peynirin kullanım amacıyla ilgili ifadelerin gıdanın adının yerine kullanılması da önlenecek.

Tarım Bakanlığı, Nisan ayında da tüketicilerin korunması için gıda etiketlerinde yeni bir düzenlemeye gitmişti. Bu düzenleme ile karıştırılabilecek gıdaların adında ve etiketinde, gerçek özelliklerini taşımadığı başka bir gıdanın adıyla “… tadında”, “… lezzeti”, “… keyfi” gibi ifadeler kullanılması yasaklanmıştı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *