"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2389 %0.06
37,0507 %0.07
2.315.638 %0.45
3.019,66 0,91
Ara
İşçi Haber Yaşam Türkiye’de saatler geri alınacak mı? Bakan Bayraktar'dan kritik açıklama!

Türkiye’de saatler geri alınacak mı? Bakan Bayraktar'dan kritik açıklama!

Türkiye'de saatler 2016'dan beri geri alınmıyor. 2016 yılında yürürlüğe giren kalıcı yaz saati uygulamasının sona erip ermeyeceği konusu gündemdeyken, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar merak edilen soruları yanıtladı.

Türkiye'de 2016 yılında yürürlüğe giren kalıcı yaz saati uygulamasının sona erip ermeyeceği konusu gündemde. 29 Ekim Pazar günü, dünya genelinde birçok ülkede saatler geri alınacak. Avrupa’nın kış saati uygulamasına geçmeye hazırlanmasıyla birlikte, Türkiye'de saatlerin geri alınıp alınmayacağı vatandaşlar tarafından merak edilmeye başlandı. Bakan Bayraktar, AK Parti Grup Toplantısı öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtlayarak, konuya açıklık getirdi. 

2024 kış saati uygulamasında son durum: Saatler ne zaman geri alınacak? -  Son Dakika Türkiye Haberleri | NTV Haber

KIŞ SAATİ UYGULAMASI GERİ GELECEK Mİ?

Bakan Alparslan Bayraktar, "Bir değişiklik yapmayı düşünmüyoruz, ancak iller mesai ve okul saatleriyle ilgili düzenlemeler yapabilirler" ifadelerini kullandı. Böylece, Türkiye'de kalıcı yaz saati uygulamasının bu yıl da devam edeceğini belirtti.

2018'de yaz saatini kaldırmanın altından Danıştay kararını delme 'cinliği'  çıktı — Diken

KALICI YAZ SAATİ UYGULAMASI SONA MI ERİYOR?

29 Ekim Pazar günü, dünya genelinde birçok ülkede saatler geri alınacak. Türkiye, 2016'dan beri süregelen kalıcı yaz saati uygulamasına bu yıl da devam edecek. Avrupa’da kış saatine geçişle birlikte Türkiye ile Almanya, Fransa, Belçika, Hollanda, İtalya, İsveç, İsviçre ve Danimarka arasındaki saat farkı 1’den 2’ye çıkarken, İngiltere ile saat farkı 3 saat olacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *