"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2739 %0
37,0351 %0.01
2.303.670 %-0.146
3.024,39 -0,12
Ara
İşçi Haber Yaşam Yamaç paraşütüyle uçarken kemençe çaldı

Yamaç paraşütüyle uçarken kemençe çaldı

Tekirdağ'da yamaç paraşütü deneyimleyen Gökdeniz İncehasan, "Yükseklik korkum olmasına rağmen bunu denemek istedim. Gökyüzünde kemençe şovumuzu da yaptık." dedi.

Tekirdağ'ın Şarköy ilçesinde yamaç paraşütü deneyimi yaşayan 19 yaşındaki Gökdeniz İncehasan, gökyüzünde kemençe çaldı. Arkadaşlarıyla Uçmakdere Mahallesi'ne gelen İncehasan, Ganos Dağı eteklerinde yamaç paraşütü yapanları görünce bu aktiviteyi denemek istedi. Yükseklik korkusuna rağmen cesaret göstererek, yamaç paraşütü pilotu Okay Güzel ile tandem uçuş yaptı ve 600 metre yükseklikte kemençe çaldı.

Yaklaşık 20 dakika süren uçuş sırasında Karadeniz türküleri seslendiren İncehasan, uçuşunu başarılı bir şekilde tamamladı. Trabzonlu olan İncehasan, 6 yıldır kemençe çaldığını ve memleketinin kültürünü yaşatmaya çalıştığını söyledi. Yamaç paraşütü yapmanın ve gökyüzünde kemençe çalmanın kendisi için farklı bir deneyim olduğunu belirten İncehasan, bu tür etkinlikleri devam ettireceğini ifade etti.

Yamaç paraşütü pilotu Okay Güzel ise, gökyüzünde kemençe çalmayı deneyimlemenin kendisi için de özel bir anı olduğunu ve uçuş sırasında herhangi bir zorluk yaşamadıklarını belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *