"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2743 %0
37,0500 %-0.01
2.311.449 %-0.76
3.028,28 0,01
Ara
İşçi Haber Yaşam Yunanistan'dan Türkiye'ye: Çöl tozu 1 hafta boyunca etkili olacak!

Yunanistan'dan Türkiye'ye: Çöl tozu 1 hafta boyunca etkili olacak!

Meteoroloji, 18 Mayıs hava durumu raporunu açıkladı. Bazı bölgelerde sağanak yağışlar beklenirken, Marmara'nın güneyi, Ege ve Batı Akdeniz ile İç Anadolu'nun güneyinde ise toz taşınımı konusunda uyarı yapıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmelerine göre, ülke genelinde parçalı yer yer çok bulutlu hava hakim olacak. Doğu Toroslar, İç Anadolu'nun doğusu, Karadeniz'in iç kesimleri, Güneydoğu Anadolu'nun batısı ile Konya, Kahramanmaraş, Malatya ve Hakkari çevrelerinde sağanak yağışlar görülecek. Marmara'nın güneyi, Ege ve Batı Akdeniz ile İç Anadolu'nun güneyinde toz taşınımı bekleniyor.

Hava sıcaklıklarının iç ve batı kesimlerde 1 ila 3 derece artması beklenirken, diğer yerlerde önemli bir değişiklik öngörülmüyor. Rüzgar genellikle hafif kuzeyli yönlerden esecek.

Toz taşınımına dikkat edilmesi gereken bölgelerde görüş mesafesinde düşüş, hava kalitesinde azalma ve ulaşımda aksamalar olabileceği uyarısı yapılıyor. Kar erimesine bağlı olumsuzluklara karşı Van ve Hakkari'nin yüksek kesimlerinde tedbirli olunması gerekiyor.

Bölgesel hava durumu tahminlerine göre:

Marmara Bölgesi: Parçalı ve az bulutlu. Güney kesimlerde toz taşınımı bekleniyor.

Ege Bölgesi: Parçalı ve az bulutlu. Bölge genelinde toz taşınımı öngörülüyor.

Akdeniz Bölgesi: Parçalı ve az bulutlu, doğuda yer yer çok bulutlu. Toroslar mevkii ve Kahramanmaraş çevreleri ile Adana'nın kuzey ilçelerinde sağanak yağışlar bekleniyor. Batıda toz taşınımı bekleniyor.

İç Anadolu Bölgesi: Parçalı ve az bulutlu, doğuda yer yer çok bulutlu. Bölgenin doğusunda ve Konya çevresinde sağanak yağışlar görülecek. Güneyde toz taşınımı olabilir.

Batı Karadeniz Bölgesi: Parçalı ve az bulutlu, iç kesimlerde yer yer çok bulutlu. Bolu, Karabük ve Kastamonu'nun iç kesimlerinde öğle saatlerinde sağanak yağışlar bekleniyor.

Orta ve Doğu Karadeniz Bölgesi: Parçalı yer yer çok bulutlu. İç kesimlerde ve Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon çevrelerinde sağanak yağışlar görülecek.

Doğu Anadolu Bölgesi: Parçalı yer yer çok bulutlu. Malatya ve Hakkari çevresinde yerel sağanak yağışlar bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi: Parçalı yer yer çok bulutlu. Öğle saatlerinde batı kesimlerinde yerel sağanak yağışlar olabilir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *