"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2706 %0
37,0230 %0.04
2.299.540 %-0.565
3.027,58 -0,01
Ara
İşçi Haber Yerel Haberler Malatya Büyükşehir Belediyesi 2. Kayısı Çiçeği Şenliği

Malatya Büyükşehir Belediyesi 2. Kayısı Çiçeği Şenliği

25 Mart Cuma günü Sümer Park içerisinde olan Yöresel Ürünler Pazarında yapılan törenle Kayısı Çiçeği Şenlikleri.

25 Mart Cuma günü Sümer Park içerisinde olan  Yöresel Ürünler Pazarında yapılan törenle ‘Kayısı Çiçeği Şenlikleri’ kapsamında Tenis Turnuvası, Coğrafi İşaretli Malatya Yöresel Ev Yemekleri Yarışması, Yamaç Paraşütü, Bisiklet Turu, Trekking, Panel, Konser ve Workshop etkinlikleri gerçekleşti.

Şenlikler, Malatya Büyükşehir Belediyesi Tenis kortlarında gerçekleşen ve 40 erkek 20 bayan Tenisçinin katıldığı Tenis Turnuvası ile start almıştı.

Gerçekleşen Turnuva sonunda; Erkeklerde; Ulaş Bahçeci birinci olurken, ikinci Nihat Alageyik, üçüncü Ali Argana oldu. Bayanlarda; birinciliği Elif Azra Dalhançer, ikinciliği Şeyda Aydın, üçüncülüğü Aysel Ateş aldı.

Malatya Büyükşehir Belediyesi MABESEM Fuaye Alanında 26 ev hanımın katılımı ile yapılan ‘Coğrafi İşaretli Malatya Yöresel Ev Yemekleri’ yarışmasında Arapgir dolaması ile Kübra Öztürk birinci olurken, ikinciliği haşlama içli köfte ile Sevgican Buruk, üçüncülüğü ise Kiraz yaprağından ekşili köfte yemeğiyle Aynur Ürkmez, dördüncülüğü Akçadağ kömbesi ile Gülhan Kılıç Özdemir aldı. Tiritli köfte yemeği ile Fatma Acar beşinci oldu.

Şenlikler kapsamında gerçekleştirilen yarışmalar haricinde Akçadağ İlçesinde 100 katılımcının yer aldığı Trekking, Kale İlçesinde Yamaç Paraşütü, Arslantepe Höyüğü ile Kale İlçesi arasında Bisiklet Turu gerçekleşti. Yapılan sportif etkinliklerde birçok sporcu yer aldı. Festivalin son gününde Malatya Turgut Özal Üniversitesi
MYO Yerleşkesinde Şefler Nursen Mangut, Mustafa Polat, Haldun Tuzel, Yeşim Kaya tarafından Kayısı ve Malatya yöresel mutfak ürünlerinden oluşan malzemeler ile yemek ve tatlı yapılarak Workshop gerçekleştirildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *