Kamu kurumlarına bağlı olarak hastanelerde yardımcı hizmetler sınıfı (YHS) kadrolarında çalışan 140 bin personel gözünü kulağını TBMM Genel Kuul çalışmalarına çevirdi. Birçok siyasi, personellerin Genel İdari Hizmetler sınıfı (GİH)'na geçmeleri için Meclis ile temaslarını sıkılaştırdı. 

Yardımcı Hizmetler Sınıfı kaldırılsın' çağrısı - Habervakti, son dakika  haber, haber, güncel haberler, gazeteler

1965 yılında yasalaştırılan ve 2005 yılında bu personellerin bir üst sınıfa geçmeleri için Kamu-Sen ile toplu iş sözleşme mütabakatında yardımcı hizmetler sınıfında çalışan 140 bin vatandaşın eğitim durumlarına göre bir defaya mahsus bir üst sınıfa geçme hakkı bulunmasına rağmen, bu kanun yürürlüğe girmedi. 

Özüpak emekliler adına seslendi: Hakkımızı almaya geliyoruz Özüpak emekliler adına seslendi: Hakkımızı almaya geliyoruz

Kamunun yalnız emekçileri: YHS'liler genel idari hizmet kadrosu istiyor

Bir üst sınıfa geçme hakları bulunan personeller amirin verdiği her işin yapıldığını belirterek, Mesele para, tazminat meselesi değildir. Memura çaycılık, garsonluk, bulaşıkçılık yaptırılıyor. İtibar meselesidir. Memur, memur itibarına yakışır çalışmalıdır. Gih olmalıdır. İşçi gibi çalışan Memur olmaz.'' şeklinde yapılan açıklama ile tepki göterildi. 

site temizliği | Işıltı Temizlik

YHS PERSONELLERİ GÖZÜNÜ KULAĞINI MECLİS'E ÇEVİRDİ

Toplumsal beklentiler paketinde ilk sıralarda olan yardımcı hizmetler sınıfı personelleri bütçeye yük olmadıklarını belirterek bir üst sınıfa geçmek için gözünü kulağını Meclis'e çevirdi. 

Yardımcı Hizmetler Sınıfı personellerinden hükümete çağrı: Kadroya geçmek  istiyoruz - Son Dakika

Konunun çözülmesini bekleyen personeller yaptıkları açıklamada, ''Toplumsal beklentiler paketinde ilk sırada olan yardımcı hizmetler sınıfı sorunu, bütçeye yük değildir. Mesele para, tazminat meselesi değildir Memura çaycılık, garsonluk, bulaşıkçılık yaptırılıyor. İtibar meselesidir Memur, memur itibarına yakışır çalışmalıdır. Gih olmalıdır.'' şeklinde açıklama yapıldı.