Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, katıldığıı bir televizyon programında mayıs ayında doğalgaz ve elektriğe yapılması beklenen zam ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Sıcak havalar geliyor! Uzmanından, paranızı cebinizde bıraktıracak 8 öneri Sıcak havalar geliyor! Uzmanından, paranızı cebinizde bıraktıracak 8 öneri

Bakan Bayraktar, mayıs ayı için doğalgaz ve elektrik fiyatlarında herhangi bir zam öngörülmediğini ifade etti.

DOĞAL GAZ DESTEĞİ DEVAM EDECEK Mİ?

Ücretsiz doğal gaz desteğinin devam edip etmeyeceği hakkında yöneltilen soruya Bakan Bayraktar, "Sosyal açıdan desteklenmesi gereken grupları desteklemeye devam edeceğiz. Belki bütün kesimlerin desteklenmesi gibi bir süreç doğru olmayabilir. Maliyetleri belli ölçüde de karşılamamız gerekecek. Burada imkanlarımız dahilinde yapılabilecek ne varsa onları yapmaya devam edeceğiz" dedi.

MAYIS'TA ZAM YAPILACAK MI?

Mayıs ayında doğalgaz ve elektriğe yapılması beklenen zam hakkında konuşan Bakan Bayraktar, şunları söyledi:

"87-88 dolara gelen bir petrol fiyatı var. Doğalgazda yukarı yönlü bir hareket görmeye başladık. Bunlardan bağımsız olmamız söz konusu değil. En uygun şekilde vatandaşlarımıza nasıl sunabiliriz çabası içindeyiz. Biz yaşanan seçim süreçlerini geçirdik buna rağmen nisanda zam yapılmadı. Mayısta da zam beklentisi gözükmüyor. Ama gelişmelere göre, piyasadaki durumlara göre bunları değerlendireceğiz."

Editör: Zeynep Peksoy