17 Aralık 2023 Pazar günü İstanbul'da hissedilmekte olan bir deprem meydana geldi. Marmara Denizi'nde, 17 Aralık 2023 tarihinde, yerel saatle 23:53:52'de meydana gelen depremin büyüklüğü 4.1 (Mw) olarak ölçüldü.

Depremin merkezi, Yalova iline bağlı Çınarcık ilçesine yaklaşık 8.52 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır. Depremin epicentresi, enlem 40.72167 N, boylam 29.09944 E koordinatlarındadır. Depremin derinliği ise 11.18 kilometre olarak tespit edilmiştir. Bu doğal olay, bölgede yer alan yerel saatle gerçekleşmiştir.

Uşak'ta vakıflara ücretsiz bina iddiası! CHP'den binayı boşaltın çağrısı yapıldı Uşak'ta vakıflara ücretsiz bina iddiası! CHP'den binayı boşaltın çağrısı yapıldı

Marmara Denizi, Yalova'nın Çınarcık ilçesi açıklarında 4.1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem Yalova'nın yanı sıra İstanbul, Bursa, Kocaeli, Balıkesir'den de hissedildi.

Kandilli Rasathanesi, depremin büyüklüğünü 4.2 olarak, merkezini ise Yalova Çınarcık olarak açıkladı.

İstanbul Valiliği: Saat 23.53'te Marmara Denizi Yalova Çınarcık açıklarında meydana gelen 4,1 büyüklüğündeki depremde ilimizde şu ana kadar herhangi bir hasar ihbarı yapılmamıştır.

T.C. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ise, "Marmara Denizi #Yalova #Çınarcık açıklarında büyüklüğünde meydana gelen ve İstanbul başta olmak üzere çevre illerden de hissedilen depremde, AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha tarama çalışmalarına başlamıştır. Gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun." açıklamasında bulundu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise şu paylaşımda bulundu: Yalova Çınarcık’ta 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. İstanbul ve Yalova Sağlık Afet Koordinasyon Merkezleri ile görüşerek depremin hissedildiği, ancak olumsuz çağrı gelmediği bilgisi aldık. Ekiplerimiz sahada görev başındadır. Halkımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum.