Kamu kurumlarında bir alt sınıfta hizmet ettirilen yardımcı hizmetler sınıfı (YHS) personellerinin, bir üst sınıfa geçebilmeleri için sendikalar, partiler ve milletvekilleri, Meclis ile temaslarını sıkılaştırdı. 2024 toplu sözleşmenin içerisinde yardımcı hizmetler sınıfında kamu personeli olarak istihdam ettirilen personellerin diğer sınıflarda hizmet etmeleri için verilen kanun kanun teklifleri 140 bin yardımcı hizmetler sınıfı personelini umutlandırmıştı. Meclis'in onayına sunulan tekliflerin kabul edilmemesi büyük tepkilere sebep oldu. 

Yardımcı Hizmetler Sınıfı kaldırılsın' çağrısı - Habervakti, son dakika  haber, haber, güncel haberler, gazeteler

1965 yılıve sonrası için, dönemin Türkiye hükümmeti tarafından kanunlaştırılan yardımcı hizmetler sınıfında çalışan 140 bin personelin eğitim durumlarına göre, bir kereliğine üst sınıfa geçme hakkı bulunmasına rağmen, kanun yürürlüğe girmedi. 

Yardımcı Hizmetler Sınıfı kaldırılsın' çağrısı - Habervakti, son dakika  haber, haber, güncel haberler, gazeteler

Diğer yandan bu kanun teklifinin içinde;  matbaacı, teknisyen yardımcısı, aşçı, aşçı yardımcısı, itfaiyeci, şoför, arşiv memuru, enformasyon memuru, fotoğrafçı, kameraman ve kaptan unvanında çalışan personel, güvenlikçi, kaloriferci, laborant yardımcısı, kuaför, berber ve mesleki teknik öğrenim gören Yardımcı Hizmetler Sınıfı personelinin Genel İdari Hizmetler Sınıfı (GİH)'nda istihdam ettirilmeleri için bir kanun teklifi sunulmuştu. 

Peki yardımcı hizmetler sınıfı personelleri için son durum ne, YHS için kanun teklifi verildi mi, soru önergesi verildi mi?

Kamunun yalnız emekçileri: YHS'liler genel idari hizmet kadrosu istiyor

YHS PERSONELLERİ BİR ÜST SINIFA GEÇEBİLECEK Mİ?

Kamu kurumlarında bir alt sınıfta hizmet ettirilen yardımcı hizmetler sınıfı (YHS) personellerinin bir üst sınıfa geçebilmeleri için sendikalar başta olmak üzere, partiler ve milletvekilleri Meclis ile temaslarını hızlandırdı. TEÇ-SEN, Sivil Memurlar Sendikası, Memur-Sen tarafından ciddi destekler gelmeye devam ediyor. 

site temizliği | Işıltı Temizlik

AYNI İŞ FARKLI ÜCRET

YHS personeli ile kamudaki diğer işçilerin aynı işi yaptığı halde farklı ücret almaları ve farklı statülerde istihdam ettirilmeleri süreç içerisinde 140 bin YHS personeli tarafından büyük tepkilere sebep oldu. Diğer yandan kamuda taşeron olarak çalıştırılan işçilerin  KHK ile kamu işçisi yapılmasından sonra kamudaki YHS personelinin durumu çıkmaza girdi. 

Yardımcı Hizmetler Sınıfı personellerinden hükümete çağrı: Kadroya geçmek  istiyoruz - Son Dakika

MECLİS'E KANUN TEKLİFİ VERİLDİ Mİ?

Teç-Sen-Tüm Eğitim Çalışanları Sendikası Genel Merkezi tarafından Kamu kurumlarında bir alt sınıfta hizmet ettirilen yardımcı hizmetler sınıfı (YHS) personellerinin bir defaya mahsus üst sınıfa geçebilmeleri için Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)'de  Kanun Teklifinin yasalaşması için "Dilekçe Kampanyası" yapılacağı açıklanmıştı. Bu gelişmelerin ardından gözler diğer partiler tarafından verilecek kanun tekliflerine çevrildi. 

HAK-İŞ Genel Başkanı Arslan'dan 1 Mayıs açıklaması: Taleplerimizi güçlü bir şekilde dile getireceğiz HAK-İŞ Genel Başkanı Arslan'dan 1 Mayıs açıklaması: Taleplerimizi güçlü bir şekilde dile getireceğiz