696 KHK ile kadroya geçen işçilere ve 5 yıldır nakil ve tayin hakkı verilmiyor. Bu durum, işçilerin yaşamak zorunda oldukları il ve işyerlerine geçememelerine, sosyal bağlarının zedelenmesine hatta aile birliklerinin bozulmasına neden olmaktadır. 696 KHK’lı işçiler eş, eğitim ve sağlık gibi nedenleri gerekçe göstererek nakil, tayin ve terfi imkanı talep ederek yetkililere sesleniyor.

Hak-İŞ Konfederasyonu Ve Türkiye İşçi Sendikaları Konferasyonu 696 sayılı kanun hükmünde kararname ile kadroya geçen binlerce mağdurun yaşadıkları sorunu çözüme kavuşması için somut bir adım atmamış, gündeme dahi  getirememiştir. Nakil ve tayin hakkı 696 KHK ile kadroya geçen işçilere verilmemesinden dolayı aile birlikleri tamamen yok olmuştur. Eşlerine, çoocuklarına, sevdiklerine hasret kalan binlerce mağdur Temmuz ayında çıkacak torba yasasından faydalanmak istiyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan her konuşma aile birliğine çok önem verdiğini ve bu konuda hassas olduğunu belirtecek açıklamalar yapmıştır. 5 yıldır 696 Sayılı Kanun ile KHK'den kadroya geçen işçiler ailelerinden uzak yaşıyor. Bu konuyu çözerce Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çözeceğine inan mağdurlar seslerini duyurmak için olağanüstü bir çaba gösteriyor. Bu çığılkara kulak verecek mi? İlerleyen süreçlerde birlikte göreceğiz. 

KHK'lı işçiler eşinin başka il ya da ilçede olmasını, sağlık veya eğitim gibi gerekçelerle, tayin-nakil talep etmektedir. Aynı şekilde eğitim durumu değişen, üniversite bitiren işçiler de terfi ve görevde yükselme talebinde bulunmaktadır.  Aynı şekilde eğitim durumu değişen, üniversite bitiren işçiler terfi  ve görevde yükselme talebinde bulunmaktadır. Diğer kamu çalışanları için geçerli olan bu hakların, 696 sayılı KHK ile kadroya geçen işçilere de verilmesi gerekir. Ancak şu anki mevzuata göre 696 KHK'lı işçilerin tayin veya görevde yükselme hakkı yoktur. 

Mağdurlar İşçi Haber'e ulaşarak şu mesajı iletilmesini istedi;

AK Parti’den CHP’ye geçen Üsküdar Belediyesi’nde 71 işçi işten çıkarıldı AK Parti’den CHP’ye geçen Üsküdar Belediyesi’nde 71 işçi işten çıkarıldı
Biz 696 KHK'lıların tayin ve nakil hakkı 5 senedir öteleniyor. Bu konuda bilginiz ne kadar var bilmiyorum ama insanların mağduriyeti artık katlanılmayacak durumlara geldi. Sesimize ses olursanız mutlu oluruz. Teşekkür ederim şimdiden.