Kamu işçileri, bir yıldan az süreli veya mevsimlik hizmet olduğuna Devlet Personel Başkanlığı ve Maliye Bakanlığının görüşlerine dayanılarak Bakanlar Kurulunca karar verilen görevlerde ve belirtilen ücret ve adet sınırları içinde sözleşme ile çalıştırılan ve işçi sayılmayan kimselerdir.

Kamu kurum ve kuruluşlarındaki 750 binden fazla işçiyi ilgilendiren 2023 Yılı Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü'nün ardından kamu işçilerinin taleplerinin tam karşılanmaması nedeniyle mağduriyetler devam ediyor. 

İPEK ÖZKAL, KAMU İŞÇİLERİNİN SESİ OLDU

Memleket Partisi eski Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü İpek Özkal, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla kamu işçilerinin sesi oldu.

Özkal yaptığı paylaşımda, "Kamu işçilerinin maaşları yüksek enflasyon altında eridi… Konfederasyonlar neden sessiz? Kamuda çalışan işçilerin Seyyanen zam, ek zam ve meslek kodu sorunları acilen çözülmeli!" ifadelerini kullandı.

"KONFEDERASYONLAR BİRLEŞİP ÇÖZÜM BULMALI"

Vatandaşlar mağduriyetini şu şekilde anlatıyor:

Özel Halk Otobüsü sahipleri İBB'den ödemelerini alamadıkları gerekçesiyle eylem yapıyor! Özel Halk Otobüsü sahipleri İBB'den ödemelerini alamadıkları gerekçesiyle eylem yapıyor!

"Türk iş ve diğer konfederasyonlar çok sessiz kamu işçileri maaşları eridi bitti maaşlar 25 bin ile 31 BİN TL arasında kaldı kamu işçilerinin yeni toplu sözleşme imzalanmasına 1.5 yıl var aşağı yukarı 2025 temmuza kadar nasıl dayanacak 750 bin kamu işçileri bu tuik enflasyonuna göre tuik enflasyonu eritti bitirdi kamu işçilerini acilen seyyanen zam ekzam tayin hakkı ve meslek kodu sorunu çözülmeli disk hakiş türk iş birlikte acilen hareket edip iktidar ve tüm muhalefet partilerinide ziyaret edip acilen kamu işçilerini rahatlatmaları lazım dayanacak takati kalmadı işçilerin alınan maaşlar ev kirası market faturalara yetmiyor."

Editör: Zeynep Peksoy