Uzun zamandır yetkililerin verdiği kadro sözlerinin yerine getirilmesini bekleyen belediye şirket işçilerinin kadroya geçirilmesi konuşulurken yetkililerin etkili bir adım atmaması mağduriyet yaşayan belediye şirket işçilerinin tepkisini çekmeye devam ediyor.

Zorlaşan yaşam koşullarından dolayı maddi ve manevi sıkıntı yaşayan belediye şirket işçileri, aynı işi yaptığı kadrolu kişilerle eşit haklara sahip olmak istiyor. Kadrolu çalışanlarla aynı işi yaptıklarını belirten belediye şirket işçileri yaşadıklarının adaletsizlik olduğunu belirterek norm kadroya geçmeyi talep ediyor. 

Günümüzde belediye şirket işçilerinin kadrosuz olmasının büyük haksızlık olduğunu belirten işçiler yaşadıkları mağduriyeti yetkililerin görmemesine de tepki gösteriyor. Sık sık sosyal medya uygulamalarında etkinlik düzenleyen belediye şirket işçileri X'te (Twitter) de sık sık gündem oluyor. Haklarını almak için iş dışında da mesai harcayarak gündeme damga vuran belediye şirket işçileri kadro taleplerinde kararlı. 

HAK-İŞ ek protokol, ek zam ve belediye şirket işçilerine ilave tediye için harekete geçti! HAK-İŞ ek protokol, ek zam ve belediye şirket işçilerine ilave tediye için harekete geçti!

DİSK'ten Taksim çağrısı! 1 Mayıs bildirilerini Beşiktaş'ta dağıttılar DİSK'ten Taksim çağrısı! 1 Mayıs bildirilerini Beşiktaş'ta dağıttılar

Kendilerine verilen kadro sözlerinin tutulmasını bekleyen 600 bini aşkın belediye şirket işçisi her platformda mücadeleye devam ederken sendika başkanlarının da icraate geçmesini ve haklarını savunmasını talep ediyor.

Son olarak TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay'a seslenen belediye şirket işçileri 2018 yılında verilen sözlerin tutulmasını istedi:

Belediye Şirketleri Yetkili ve Etkisiz sendikaya sesleniyor!!!
Türk-iş'in konferansyonuna ve bağlı bulunduğu bütün sendikalardan istifa edeceğimizi sizlere bildiriyoruz.

Belediye işçilerinin artık sendikalara yedirecek parası kalmadı.
Açlık ve sefalet içinde bir hayat sürdürürken haklarını savunması için hükümetin sözünden çıkamayan sendikalara 1 yevmiye ödemek zorunda değil.
Sendikanın amacı nedir?
Sendika işçinin bütün haklarını savunmakla mükellef olan bir oluşumdur ve bu oluşumu para karşılığında yapmalarına rağmen bugün mağdur olan 608.000 bin işçiyi görmezden gelmektedir.
🚨 Bu sizlere son uyarımızdır!!! 🚨

Yerel seçimler öncesi 2018 yılında verilmiş olan ama Belediyeleri 2. Sınıf İnsan olarak gören hükümet ve sizlerin yüzüne şirketlere aktarılan işçiler kadro alamadı.
Zat-ı muhterem Türk-iş başkanı Ergün Atalay derhal diğer kamudaki çalışan işçi kardeşlerimiz gibi belediyelerde çalışan işçilerin de haklarını isteyin...
🚨      🚨     🚨    🚨
İyileştirme değil !!!!
ÇIKIN BELEDİYE ŞİRKET İŞÇİLERİ KADRO ALMADI HAKLARINI TESLİM EDİN deyin...

🚨Memur işi yapan 657 devlet memurluğu
🚨İşci işi yapan 4D işçi Kadrosu
🚨 Kanuni düzenleme ile iş güvencesi 
🚨Eşit işe eşit ücret
🚨Kamu çerçeve protokolü uygulanmalıdır
🚨 İkramiye ve Tediyeler verilmelidir
2018 yılındaki bütün mağduriyetlerimizin giderilmesi...... !!!