Uzun süredir Türkiye gündemini meşgul eden ve eğitimi çok derinden etkileyen 'ücretli öğretmenler' sorunu çığ gibi büyümeye devam ediyor. Yıllarca eğitimini aldıklarını mesleklerini tam hakkıyla icra etmek isteyen öğretmenler, aynı işi yaptıkları meslektaşlarıyla farklı şartlara dahip olmaya tepki gösteriyor.

Yıllarca alanlarında eğitim alan ücretli öğretmenler hayallerini kurduğu mesleklerini yapmak için uzun süre boyunca kadro stresiyle mücadele etmek zorunda kalmalarına tepki gösteriyor. Ülkemizdeki eğitim sistemi ağır eleştiriler alırken milyonlarca öğretmenin mesleklerini icra etmek için yıllarca atama beklemesi eleştirilerin de odağı oldu. 

Pes etmeden birçok mecradan yetkililere seslenen ücretli öğretmenler basın açıklamalarında bulunuyor, Twitter'da etkinlik düzenleyerek yetkililere sesleniyor.

ÜCRETLİ ÖĞRETMENLER ANKARA'DA TOPLANDI!

Ücretli Öğretmenler Dayanışma Derneği üyeleri geçtiğimiz ay özlük hakları, maaş ve kadro talepleri ile ilgili Ulus Meydanı'ndaki Atatürk Heykeli önünde bir araya geldi.

Ücretli Öğretmenler Dayanışma Derneği Başkanı Levent Atasoy, uzmanlaşmış öğretmenler olduklarını belirterek, "Kadro için buradayız. Tecrübeliyiz. Tecrübemiz; kıdemimiz, bizler kıdemliyiz. Yol verin bizlere, deprem bölgesi de dahil felaketin yaralarını sarmaya gidelim. Yol verin bizlere, köy okullarına gidelim. Yol verin bizlere, tercih edilmeyen her okula gidelim. Çocuklarımızın yaralarını saralım. Bozkırları yeşertelim. Elimizi, gövdemizi taşın altına koyalım. Bizler devletimizin elinde altın gibiyiz. Görev verin, yükü omuzlarımıza alalım. Emektarız; bizler anayız, babayız. Görevden kaçmıyoruz. Buradayız; emektarlar burada, alanda. Ülkemizin her yerine gideriz. Yeter ki; bayrağımızın dalgalandığı yer olsun" dedi.

TBMM kürsüsünden destek: Kursiyer teğmenler, sözleşmeli erler, KHK, mülakat... TBMM kürsüsünden destek: Kursiyer teğmenler, sözleşmeli erler, KHK, mülakat...

BAKAN ÖZER CEVAPLADI: ÜCRETLİ ÖĞRETMENLERE KADRO YOK

NTV Canlı yayınında Bakan Özer önemli açıklamalarda bulundu.Bakan Özer ücretli öğretmenlere kadro konusundaki soruya net cevap verdi.

Özer, ''Ücretli öğretmenlerle alakalı bir çalışma yok. Öğretmen alımlarında kullanılan tek yöntem Kpss ile alım. Ücretli öğretmenlerin atanmasıyla ilgili hiçbir çalışmamız yok. Tek bir kanal var. Herkes Kpss'ye girecek ve puan sıralamasına göre yerleşecekler.'' dedi.