Bulgaristan'da yaşanan olayda, Başbakan Nikolay Denkov hükümeti istifa etmişti. Hükümetin istifasının ardından üçüncü kez hükümet kurma girişimin de  bulunuldu ve bu girişimden de sonuç alınamadı.

Cumhurbaşkanı Rumen Radev, İTN'nin Parlamento Grubu Başkan Yardımcısı İvaylo Vılçev'i Cumhurbaşkanlığında kabul etti. Radev, partiye hükümet kurma görevini verdi. Ancak 240 üyeli Parlamentonun 11 kişilik en küçük grubu olan, popülist şovmen Slavi Trifonov'un liderliğindeki Böyle Bir Halk Var (İTN) partisi hükümet kurma görevini geri çevirdi.

Türk yazılımcılar, NATO tatbikatında yer aldı! Türk yazılımcılar, NATO tatbikatında yer aldı!

ERKEN SEÇİME KADAR GEÇİCİ HÜKÜMET KURULACAK

Cumhurbaşkanı Radev katıldığı törende, Bulgaristan'da artık yeniden erken seçime gidileceğinin kesinleştiğine vurgu yaparak"Gelecek günlerde, ülkemize gelmesi beklenen bir cumhurbaşkanının ziyaretini ve benim planladığım bir yurt dışı ziyaretini iptal ederek, erken seçime kadar kurulacak geçici hükümetin adayını belirlemek üzere müzakerelerde bulunacağım." şeklinde açıklamada bulundu.

İTTİFAK HÜKÜMET KURAMAMIŞTI

Parlamentoda en büyük grupları olan Bulgaristan'ın Avrupalı Geleceği İçin Yurttaşlar (GERB) partisi ve Değişime Devam-Demokratik Bulgaristan (PP-DB) İttifakı hükümet kurmada başarısız olmuştu.

Ülkenin Anayasasına göre, Cumhurbaşkanı Radev'in, erken seçim için tarih belirlemeden önce, yerine getirmesi gereken şartlar bulunuyor. Radev bu kapsamda, aralarında Parlamento Başkanı, Sayıştay Başkanı, Anayasa Mahkemesi Başkanı, Ombudsman ve Bulgaristan Merkez Bankası (BNB) Yöneticisi gibi bazı bürokratların da yer aldığı 9 kişiden birine geçici hükümeti kurma görevini takdim etmeli.

Öğrenilen bilgilere göre, Bulgaristan'daki erken parlamento seçimlerinin 9 Haziran'da yapılacak Avrupa Parlementosu milletvekilleri seçimleri ile ya da daha sonraki bir tarihte gerçekleştirilmesi planlanıyor.