Korkutan olay Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde yaşandı. Yaşanan olayda, akaryakıt yüklü tankerin devrilmesi sonucunda D-130 kara yolunda çift yönlü ulaşım kapandı. Ayrıca tankerin patlama riskine karşı 1 kilometrelik alanda güvenlik önlemleri alındı. Bu kapsamda bölgedeki binalar da tedbir amaçlı tahliye edildi. 

BENZİN YOLA SAÇILDI

Öğrenilen bilgilere göre, Gölcük ilçesi D-130 Karayolu Yalova istikametine seyir halinde olan benzin yüklü tanker sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucunda araç, refüjdeki demir korkuluklara çarptı. Çarpmanın etkisiyle karşı şeride geçen araç, 150 metre boyunca duramadı.

Ardından tanker üstgeçit köprüsünün ayağına ve park halindeki iki kamyonete çarptı. Daha sonrasında karşı şeritten gelen hafif ticari araca çarpan tankerin çekici kısmı koparak savruldu. Savrulan kopan çekici, D130 Karayolu’ndan karşı sokağa uçtu.

Kaza sonrası benzin yola saçıldı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda sağlık, polis, itfaiye ve AFAD ekipleri sevk edildi.

Kazada tanker sürücüsü ise hafif yaralandı.

Benzin yüklü tanker kaza yaptı: Patlama riskine karşı D-130 Karayolu trafiğe kapatıldı, evler tahliye edildi

GENİŞ ÇAPLI GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDI

Tankerin patlama ihtimaline karşı ekipler, 1 kilometrelik alanda güvenlik önlemi aldı. Ayrıca bölgedeki binalar da tedbir amaçlı boşaltıldı.

Olayın ardından, tankerin olay yerinden kaldırılması için çalışmalar başlatılırken, itfaiye ekipleri de tedbir amaçlı soğutma çalışması sürdürüyor.

Bakan Tekin açıkladı! Öğretmene yönelik şiddete kanun geliyor Bakan Tekin açıkladı! Öğretmene yönelik şiddete kanun geliyor

Ayrıca Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer ile Kocaeli Vali Yardımcısı İsmail Gültekin de olay yerine gelerek incelemelerde bulundu.

Editör: Öznur Kaya