"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2675 %0
37,0588 %0.07
2.303.347 %-0.361
3.028,29 0,01
Ara
İşçi Haber Dünya ABD'den İsrail'i kızdıracak bir adım daha! Rapor sunuldu

ABD'den İsrail'i kızdıracak bir adım daha! Rapor sunuldu

ABD'nin İsrail'e yönelik silah tehdidinin ardından ABD'den bir adım daha geldi. ABD silahlarının uluslararası hukuka aykırı şekilde kullanılmış olabileceği belirtilen rapor, ABD Kongresi'ne sunuldu.

ABD Kongresi'ne ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken tarafından sunulan raporda, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına ilişkin konu başlıkları yer aldı. İsrail'e yönelik eleştirilere yer verilen raporda, ABD silahlarının uluslararası hukuka aykırı şekilde kullanılmış olabileceği bildirildi.

İsrail'e yönelik dikkat çeken eleştirilerin yer aldığı rapor, Dışişleri Bakanlığı bünyesinde çalışan diplomatların görüşleri ile Pentagon ve Beyaz Saray'dan sağlanan bilgiler ışığında hazırlandı.

Raporda, İsrail'in 1 Ocak 2023'ten bu yılın nisan ayı sonuna kadar olan dönemde uluslararası insani hukuku ihlal ettiğine dair iddialar yer alırken, bu eylemlerde ABD silahlarının kullanılıp kullanılmadığına dair "kesin bilgiye" sahip olunmadığı kaydedildi.

"AYKIRI ŞEKİLDE KULLANILMIŞ..."

 İsrail'in ABD yapımı savunma malzemelerine önemli ölçüde bağımlı olduğunun altı çizilen raporda, "Bu malzemelerin 7 Ekim'den bu yana İsrail güvenlik güçleri tarafından uluslararası insani hukuk yükümlülüklerine veya sivillere yönelik zararı azaltmaya yönelik uygulamalara aykırı şekilde kullanılmış olabileceğini değerlendirmek mümkündür" denildi.

Ayrıca raporda, Gazze'deki şartların bölgede yaşanan bireysel olaylara ilişkin kesin bulgulara ulaşmayı zorlaştırdığı belirtildi.

Diğer yandan raporda; Sivil yardım miktarının yetersizliği, İsrail ordusuna eleştiri gibi konu başlıklarıda yer aldı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *