"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2893 %0.08
36,9745 %-0.08
2.279.561 %-0.689
3.021,64 -0,21
Ara
İşçi Haber Dünya ABD'li kongre üyesinden kanlı saldırı sonrası dikkat çeken paylaşım

ABD'li kongre üyesinden kanlı saldırı sonrası dikkat çeken paylaşım

ABD'li bir kongre üyesi, okuldaki kanlı saldırının yaşanmasından birkaç gün sonra silahlarla poz verilmiş bir fotoğraf paylaştı.

Cumartesi günü ABD'li bir kongre üyesi, Michigan'da bir tepedeki okulda meydana gelen silahlı saldırıda dört gencin öldürülmesinden sadece birkaç gün sonra, kendisinin ve ailesi gibi görünenlerin gülümseyerek ve çeşitli silahlarla poz verdiği bir Noel fotoğrafını yayınladı.

15 yaşındaki Ethan Crumbley salı günü, bu yıl ABD'deki en kanlı okul saldırısını gerçekleştirdi. Ailesi cinayetlerle ilgili olarak cumartesi günü tutuklandı. Bu saldırı, ABD okullarında on yıllardır devam eden bir dizi toplu silahlı saldırının sonuncusu.

Noel Baba, lütfen cephane getir

Kentucky'den ABD Temsilcisi Thomas Massie Twitter'da "Mutlu Noeller! Not. Noel Baba, lütfen cephane getir" yazısını paylaştı.

Tam anlamıyla Cumhuriyetçi bir bölgeyi temsil eden Massie, kendisinin ve altı kişinin elinde M60 makineli tüfek, AR-15 yarı otomatik tüfek ve Thompson hafif makineli tüfek gibi ateşli silahlar tutarken çekilmiş fotoğrafını yayınladı.

Bazı yarı otomatik silahlar, makineli tüfekler gibi tam otomatik silahlarla neredeyse aynı görünecek şekilde yapılmıştır. ABD yasalarına göre, makineli tüfekler gibi silahlar, askeriye, kolluk kuvvetleri ve Mayıs 1986'dan önce yapılmış silahlar için özel lisans almış sivillerle sınırlıdır.

Massie'nin kampanya yöneticisi Jonathan van Norman, Twitter üzerinden yapılan yorum talebine hemen yanıt vermedi.

Kentucky'deki herkes duyarsız değil

ABD Temsilciler Meclisi Bütçe Komitesine başkanlık eden Demokratik ABD Temsilcisi John Yarmuth, Kentuckian'ın görevini kınadı.

Yarmuth, görünüşe göre silah kontrol yasaları çağrılarına atıfta bulunarak Twitter'da "Cumhuriyetçilerin bir trajediden sonra insanları silah şiddetinden korumaya çalışmanın duyarsız olduğunu haykırdıklarını hatırlayacak kadar büyüğüm.Kentucky'deki herkesin duyarsız bir pislik olmadığına söz veriyorum," yazan bir paylaşım yaptı. 

Michigan, Oxford'da dört gencin öldürüldüğü ve bir öğretmen ile altı öğrencinin yaralandığı silahlı saldırı, okul güvenliği, silah kontrolü ve silah hakları konusunda şiddetli tartışmalara yol açan, bazen daha ölümcül olan bir dizi olayın sonuncusuydu.

Bu haber Reuters'tan çevrilmiştir. Haberin orijinalini okumak için lütfen tıklayınız.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *