"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2355 %0.05
37,0342 %0.01
2.308.740 %-0.337
3.021,30 0,97
Ara
İşçi Haber Dünya Adidas'tan Bella Hadid'e İsrail tepkisi: Reklamı kaldırıldı

Adidas'tan Bella Hadid'e İsrail tepkisi: Reklamı kaldırıldı

Filistin kökenli ünlü Amerikalı model Bella Hadid, İsrail yanlısı lobi grupları ve kuruluşların tepkisi üzerine marka yüzü olduğu ayakkabı reklamından çıkarıldı.

USA Today'e konuşan Adidas sözcüsü, Hadid'in 1972 Münih Olimpiyatları'nda kullanılan ayakkabının reklamında yer almasının yol açtığı “üzüntü ve rahatsızlık” için özür dilediklerini belirtti.

Sözcü, Hadid’in yer aldığı ayakkabı reklamının “trajik tarihi olaylarla” ilişkilendirildiğine dikkat çekerek, reklam kampanyasının yeniden değerlendirileceğini açıkladı.

Adidas, Hadid'in Gazze’de yaşanan olaylara karşı duruşu nedeniyle yer aldığı ayakkabı reklamı kampanyasındaki tüm sosyal medya paylaşımlarını, İsrail yanlısı lobi gruplarından gelen tepkiler üzerine kaldırdı.

MÜNİH OLİMPİYATLARI'NI GEREKÇE GÖSTERDİLER

Bu gruplar, sosyal medya üzerinden “Münih Olimpiyatları'nda 11 İsraillinin Filistinlilerce öldürüldüğünü” hatırlatarak, Hadid'in reklamda yer almasını “antisemitizm yayma ve İsrail karşıtlığı” olarak nitelendirip Adidas’a tepki gösterdi.

1972 Münih Olimpiyatları'nda Filistinli bir örgüt, 5 Eylül'de Olimpiyat Köyü'nü basarak İsrailli sporcuları rehin almış ve 11 İsrailli sporcunun ölümüyle sonuçlanan bu olay nedeniyle oyunlara bir gün ara verilmişti.

Öte yandan, Bella Hadid, kız kardeşi Gigi ve ablası Alana Hadid ile birlikte "Filistinlilere ait bağımsız bir film dağıtım, yapım ve finansman kuruluşu" olarak tanımladıkları "Watermelon Pictures" adlı şirketi kurmuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *