"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2409 %0.06
37,0648 %0.08
2.299.955 %0.091
3.017,18 0,83
Ara
İşçi Haber Dünya Adidas'tan Bella Hadid'e özür! Marka nasıl geri adım attı?

Adidas'tan Bella Hadid'e özür! Marka nasıl geri adım attı?

İsrail destekçilerinin baskısı nedeniyle Adidas, reklamlarından çıkardığı Filistin kökenli ünlü model Bella Hadid'den özür diledi.

Dünyaca ünlü Alman giyim markası Adidas, İsrail destekçilerinin tepkileri sonrası Filistin kökenli model Bella Hadid'i reklamından çıkarmıştı. Filistin'e destek veren ve İsrail'i sık sık eleştiren ünlü modelin reklam yüzü olması uygun görülmemişti. 

Hatta İsrail'in Almanya Büyükelçiliğinin resmi X hesabından "Bilin bakalım kampanyanın yüzü kim? Bella Hadid, geçmişinde antisemitizmi yayan ve İsraillilere ve Yahudilere karşı şiddet çağrısı yapan Filistin kökenli bir model" açıklaması yapılmıştı.

ADİDAS, BELLA'DAN ÖZÜR DİLEDİ

Daha sonra Adidas, Bella Hadid’i reklam filminden çıkardığı için boykot çağrılarına ve ağır eleştirilere maruz kaldı. Gelen tepkiler sonrası Hadid'i reklamından çıkaran ve ayakkabı reklamı kampanyasındaki tüm sosyal medya gönderilerini silen Adidas'tan ünlü modele özür geldi. 

Yorumların ardından Adidas tarafından özür mesajı yayınlandı. Mesajda şu ifadelere yer verildi:

"Trajik tarihi olaylarla bağlantı kurulduğunun bilincindeyiz, ancak bunlar tamamen kasıtsızdır. Sonuç olarak, kampanyanın geri kalanını gözden geçiriyoruz" 

Hadid ise kampanyayı geri çektiği için markaya karşı yasal işlem başlatmayı düşünürken Adidas güncellediği mesajında Bella Hadid'den özür diledi. Öte yandan mesajda "Ayrıca ortaklarımız Bella Hadid, ASAP Nast, Jules Koundé ve diğerlerinden, üzerlerindeki olumsuz etkilerden dolayı özür diliyoruz ve kampanyayı gözden geçiriyoruz” ifadeleri de yer aldı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *