"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Orta şiddetli yağmur
7°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,4667 %-0.05
36,5241 %-0.22
3.501.531 %2.297
3.071,15 0,58
Ara
İşçi Haber Dünya Almanya dördüncü dalgaya yakalandı!

Almanya dördüncü dalgaya yakalandı!

Merkel'in görevinin bitmesiyle, COVID'in dördüncü dalgası Almanya'yı yakalıyor.

COVID'in dördüncü dalgası Almanya'yı yakalıyor

Ülkenin dört bir yanında koronavirüs güçlendirici aşılar ve hatta ilk aşılar için bitmek bilmeyen kuyruklar, geçen yılın başlarında pandemiye ilk müdahalesinde dünyanın liderliğini yapan dördüncü bir COVID-19 dalgasına kapıldığının kanıtı oldu.

Ardından, ilham veren siyasi liderliğin yardımıyla hızlı raporlama ve bulaşmayı sınırlamaya yönelik önlemler, Almanya'nın İtalya, İspanya, Fransa veya İngiltere'den çok daha az bulaşma ve ölüme maruz kaldığı anlamına geliyordu.

Ancak şimdi, cuma günü 76.000'den fazla enfeksiyon rekoru kırarak ve ağır hasta insanları yoğun bakım yatakları bulmak için ülke çapında uçurmaya hazırlanıyor, Batı Avrupa'daki en kötü etkilenen ülkeler arasında yer alıyor. 

Birçok akademisyen ve klinisyen aşı tereddütünü suçluyor. Aşı korumasının azalması acil durumu birleştirirken, Almanya nüfusunun yaklaşık %32'sinin hiç COVID-19 aşı olmadığı belirtildi.

Aslında federal hükümet, aşı arayanların akışının azaldığı ve yükün aile doktorlarına ve diğer tıbbi uygulamalara geçtiği Eylül ayının sonunda 430 aşı merkezi için finansmanı sonlandırdı.

İngiltere'de %24'ten fazlası ilk kurslarından sonra takviye aşısı olurken, Almanya'da bu sayı %10'un altındadır.

'KARIŞIKLIKLAR VE HAYAL KIRIKLIĞI'

Eleştirmenler, Almanya'nın Eylül ayında yapılan genel seçimlerden bu yana siyasi bir boşluk içinde olduğuna da dikkat çekiyor.

Başbakan Angela Merkel, yeni bir üç parti sırasında bir kilitleme empoze ve sosyal kişileri azaltmak için güçlü televizyondan itiraz için onu hızlı karar için erken 2020 won övgü, bozuk bir yönetim liderlik eden eski bir bilim adamı koalisyon hükümeti oluşturulmuştur .

"Salgınla ilgili iletişim, şansölyeden daha az erişimi ve etkisi olan astlara ve sağlık uzmanlarına bırakıldı" dedi.

Sağlık Bakanı Jens Spahn bu ay, aksamalara ek olarak, 16 federal eyalete, son kullanma tarihlerine yaklaşan Moderna güçlendiricilere daha yaygın olarak kullanılan BioNTech/Pfizer aşılarına öncelik vermelerini söyledi.

Spahn, Moderna'yı Almanların ev yapımı BioNTech'e yönelik inatçı tercihinin üstesinden gelmek için aşıların "Rolls-Royce'u" olarak selamladı. 

Ancak aile doktorları prosedürlerini değiştirmek zorunda kaldılar ve VdK sosyal bakım derneği başkanı Verena Bentele, tereddütlü alıcıların, süresi yakında dolacak bir aşı almanın pek mümkün olmadığını söyledi:

"Salgın yönetimi, kafa karışıklığına ve hayal kırıklığına yol açan belirsiz iletişim ile ilerledi."

Krizi kontrol altına almak, Yeşiller ve iş yanlısı Hür Demokratlarla birlikte merkez sol Sosyal Demokratlar (SPD) tarafından yönetilen yeni hükümet için artık ilk öncelik olacak. 

Henüz yemin etmemiş olsalar da, partiler bu ay parlamentodaki çoğunluklarını federal hükümetin yerel karantinalar düzenlemesine izin veren olağanüstü hal yasalarının sona ermesini durdurmak için kullanmadıkları için eleştirildi.

SPD'den bekleyen başbakan Olaf Scholz aşıları hızlandırma sözü verdi ve aşıları zorunlu kılmayı reddetmeyi reddetti.

 

Bu haber Reuters'den Türkçeye çevrilmiştir. İlgili haberin İngilizcesini okumak için tıklayın.