"Haberin İşçisi"
İstanbul
Hafif yağmur
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
37,9809 %0.04
41,2962 %0.17
3.798,87 % -0,02
3.250.359 %3.01
İşçi Haber Dünya Almanya'da ayrımcılık artıyor Müslüman kadınlar ve siyahiler hedef alınıyor

Almanya'da ayrımcılık artıyor Müslüman kadınlar ve siyahiler hedef alınıyor

Almanya'da yapılan bir araştırma, özellikle Müslüman kadınlar ve siyahilerin ırkçılık ve ayrımcılığa maruz kaldığını ortaya koydu. Katılımcıların çoğu, ayrımcılığın günlük yaşamın bir parçası haline geldiğini ve özellikle gizli ayrımcılığın yaygın olduğunu belirtti.

Okunma Süresi: 3 dk

Alman Entegrasyon ve Göç Araştırmaları Merkezine (Dezim) bağlı Ulusal Ayrımcılık ve Irkçılık İzleme Örgütünün açıkladığı izleme raporunda ayrımcılığın birçok kişi için günlük yaşamın parçası ve Alman toplumunda ırkçı tutumların oldukça yaygın olduğu belirtildi. "Gizli Desenler, Görünür Sonuçlar, Almanya'da Irkçılık ve Ayrımcılık" temalı rapora göre, 2024 yılında araştırmaya katılanların yüzde 54'ü en az bir kez ayrımcılığa uğradığını bildirdi.

Katılımcı Müslüman kadınların yüzde 61'i, siyahi kadınların yüzde 63'ü ve siyahi erkeklerin yüzde 62'si özellikle gizli ayrımcılık türlerine maruz kaldıklarını dile getirdi. Rapora göre, siyahi erkeklerin yüzde 42'si, Müslüman kadınların yüzde 38'i, özellikle kamusal alanlarda ayrımcılığa uğruyor. Sıklıkla ayrımcılığa uğrayan bireylerin psikolojik stres, depresyon ve anksiyete bozukluğu belirtileri gösterme olasılıklarının daha yüksek olduğu ifade ediliyor. Özellikle ayrımcılığa çok fazla maruz kalmış kişilerin arasında devlet kurumlarına karşı güvenin azaldığı belirtiliyor.

Almanya’da Irkçılıkla Mücadele Çağrısı: Devlet Adım Atmalı

Ankete katılanların yüzde 22'si, etnik ve dini azınlıkların son yıllarda hak ettiklerinden daha fazla ekonomik fayda sağladığını düşünüyor. Yüzde 23'ü ise bu grupların eşit haklar konusunda çok fazla talepte bulunduğunu ifade ediyor. Bu bulgular, ülkede ırksal ön yargının genel nüfus içinde devam ettiğini ortaya koyuyor. İslam Toplumu Milli Görüş (IGMG) Genel Sekreteri Ali Mete, örgütün açıkladığı verileri değerlendirdiği yazılı açıklamada, Almanya’da Müslümanlara yönelik ayrımcılık sebebiyle endişeli olduklarını bildirdi.

Mete, "Müslüman karşıtı ırkçılık alelade bir mesele değil. Yeni bir araştırma, Almanya’da ön yargı ve ötekileştirmenin ne kadar köklü olduğunu ortaya koyuyor. Devlet kurumlarına duyulan güven azalıyor. Devlet harekete geçmeli" ifadelerini kullandı.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

İslam Toplumu Milli Görüş olarak çağrıda bulunuyoruz: Irkçı eylemlerin tutarlı bir şekilde cezalandırılması suretiyle ayrımcılığa karşı daha iyi bir koruma sağlanmalıdır. Aynı zamanda uzun vadede kurumsal ırkçılıkla mücadele etmek için devlet yetkilileri ve emniyet personeli arasında derin bir duyarlılık oluşturmak şarttır. Ayrıca toplumda mağdurların deneyimlerini önemsizleştirmek yerine ciddiye alan bir bakış açısı değişikliği olmalıdır. Ayrımcılık, sadece mağdurları ilgilendiren bir mesele değil toplumsal bir sorundur. Almanya’nın bu sorunu kabul etmekle kalmayıp nihayet kararlı adımlar atmasının zamanı gelmiş ve geçmektedir.

Kaynak:AA