"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2370 %0.05
37,0369 %0.03
2.305.339 %-0.011
3.015,16 0,76
Ara
İşçi Haber Dünya Beyrut'un merkezinde 2 büyük patlama! Çok sayıda ölü ve yaralı var

Beyrut'un merkezinde 2 büyük patlama! Çok sayıda ölü ve yaralı var

Lübnan'ın başkenti Beyrut'un şehir merkezinde iki büyük patlama meydana geldi. Patlamaların ardından bölgeden yükselen dumanlar, çevrede paniğe yol açtı. Beyrut'un merkezine düzenlenen saldırıda 18 kişi öldü, 92 kişi yaralandı.

İsrail'in yoğun saldırıları altındaki Lübnan'ın başkenti Beyrut'un şehir merkezinde 2 patlama meydana geldi. Beyrut'un merkezinde meydana gelen 2 patlamanın ardından bölgeden dumanlar yükselmeye başladı. Saldırı sonrası bölgeye çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi yönlendirildi.

Israil Batı Şeria Kafe Saldırı

18 KİŞİ ÖLDÜ, 92 KİŞİ YARALANDI

İsrail ordusunun Lübnan'ın başkenti Beyrut'un merkezine düzenlediği saldırıda 18 kişinin öldüğü, 92 kişinin yaralandığı bildirildi.

Bölgedeki görgü tanıklarının aktardığına göre, saldırıda hedef alınan bir bina yıkıldı, çevredeki evlerde ve araçlarda da hasar oluştu.

Lübnan Sağlık Bakanlığı, saldırıda 18 kişinin öldüğünü, 92 kişinin de yaralandığını açıkladı.

SALDIRININ HEDEFİNDE NASRALLAH'IN KAYINBİRADERİNİN OLDUĞU İDDİASI

Öte yandan İsrail'in Kanal 12 televizyonunun haberinde, saldırının hedefinde İsrail'in hava saldırısında hayatını kaybeden Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah'ın kayınbiraderi ve Hizbullah'ın üst düzey isimlerinden Vafik Safa'nın olduğu iddia edildi.

Saldırı ve hedefte Safa'nın olduğu yönündeki iddia hakkında İsrail makamlarından ise henüz bir açıklama yapılmadı.

Israilin Bati Seriada Bir Kafeye Saldırı

İSRAİL'İN LÜBNAN SALDIRILARINDA ÖLÜ SAYISI ARTIYOR

İsrail'in Lübnan'a yönelik hava saldırıları şiddetini artırmaya devam ediyor. Hizbullah ile 8 Ekim 2023'ten bu yana süren çatışmalar nedeniyle sivil ölümlerin sayısında ciddi bir artış yaşandı. İsrail ordusu, 23 Eylül'de Lübnan'ın güney bölgelerine, Bekaa ve Baalbek gibi stratejik noktalara yüzlerce hava saldırısı düzenledi.

Lübnan Sağlık Bakanlığı verilerine göre, 8 Ekim 2023'ten bu yana toplam 2 bin 141 kişi hayatını kaybetti. Bu ölümlerden 104'ü çocuk, 194'ü ise kadın. Bu veriler, bölgede yaşanan insani dramın boyutlarını gözler önüne seriyor.

HİZBULLAH'IN KARŞI SALDIRILARI DEVAM EDİYOR

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın, İsrail'in 27 Eylül'de Beyrut'a düzenlediği hava saldırılarında öldürüldüğü bildirildi. Nasrallah'ın ölümünün ardından Hizbullah, İsrail'e yönelik roket ve füze saldırılarını yoğunlaştırdı. İsrail'de bu saldırılardan en çok ordu üsleri etkilenirken, büyük bir hasar bildirilmedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *