"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2780 %-0.23
37,0263 %0
2.312.811 %-0.664
3.027,85 0,00
Ara
İşçi Haber Dünya Biden, Trump'ı aramış ancak ulaşamamış

Biden, Trump'ı aramış ancak ulaşamamış

ABD Başkanı Joe Biden'ın, "suikast girişimi" olduğu belirtilen olayın adından eski ABD Başkanı Donald Trump'ı telefonla aradığı, ancak Trump'a ulaşamadığı bildirildi.

Beyaz Saray, ABD Başkanı Joe Biden’ın 15 Eylül’deki olayın ertesi günü Donald Trump’ı aradığını açıkladı. Ancak, Biden’ın helikopterden indikten sonra basın mensuplarına yaptığı ve helikopterin gürültüsü yüzünden duyulmayan açıklamasını teyit eden Beyaz Saray, görüşmenin gerçekleşmediğini belirtti.

Beyaz Saray muhabirlerinin paylaşımlarına göre, Biden basına Trump’ı aradığını ancak ulaşamadığını, ilerleyen saatlerde tekrar deneyeceğini söylemişti.

Olay, eski ABD Başkanı Donald Trump’ın 15 Eylül akşamı Florida’daki golf sahasında silah sesleri duymasıyla patlak verdi. Trump’ın güvenli olduğu bildirildi. Trump’ın oğlu Donald Trump Jr, olay sonrası çalılıklarda bir AK-47 tüfeği bulunduğunu ve bir şüphelinin yakalandığını duyurdu. AP’ye konuşan kaynaklar, Gizli Servis ajanının, golf oynayan Trump’ı korumakla görevli olduğu sırada şüpheliye ateş açtığını bildirdi.

Trump, destekçilerine gönderdiği e-postada, "Asla pes etmeyeceğim. Etrafımda silah sesleri duydum ama panik yapmayın, güvendeyim," şeklinde bilgi verdi. FBI, olayı "suikast girişimi" olarak soruşturduğunu açıkladı. Biden, olayla ilgili olarak, "Gizli Servis'in daha fazla yardıma ihtiyacı var," yorumunda bulundu.

Trump, daha önce 13 Temmuz’da Pensilvanya’daki bir mitingde uğradığı suikast girişiminden kulağından aldığı yara ile kurtulmuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *