"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2498 %-0.03
36,9783 %-0.08
2.291.631 %-0.745
3.033,22 0,17
Ara
İşçi Haber Dünya BM'den, kriz yaşanan ve yetersiz finansman sağlanan 10 ülkeye yardım

BM'den, kriz yaşanan ve yetersiz finansman sağlanan 10 ülkeye yardım

Birleşmiş Milletler (BM), Afrika, Asya, Orta Doğu ve Amerika kıtasında, kriz yaşanan ve yetersiz finansman sağlanan 10 ülkede insani acil durumları desteklemek üzere 100 milyon dolar kaynak ayrıldığını bildirdi.

Birleşmiş Milletler İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA) tarafından yapılan yazılı açıklamada, BM’nin Merkezi Acil Durum Fonundan (CERF) sağlanacak 100 milyon dolarlık kaynağın, kriz yaşayan ülkelere yönlendirileceği duyuruldu.

Yeni tahsis edilen bu fonun üçte birinden fazlasının, açlık, yerinden edilme, hastalıklar ve iklim felaketlerinin etkileriyle mücadele eden Yemen (20 milyon dolar) ve Etiyopya (15 milyon dolar) gibi yardım operasyonlarına destek olacağı belirtildi. Ayrıca, iklim krizinden sağlığa kadar çeşitli sorunların yaşandığı Myanmar’a 12 milyon dolar, Mali’ye 11 milyon dolar, Burkina Faso’ya 10 milyon dolar, Haiti’ye 9 milyon dolar, Kamerun’a 7 milyon dolar, Mozambik’e 7 milyon dolar, Burundi’ye 5 milyon dolar ve Malavi’ye 4 milyon dolar aktarılacağı ifade edildi.

BM İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Joyce Msuya, "Birçok insani acil durumun yaşandığı bölgelerdeki fon eksiklikleri, yardım kuruluşlarının hayati yardım ihtiyacı olan insanlara ulaşmasını engelliyor. Bu durum yürek parçalayıcı" dedi.

Msuya, CERF’nin en kötü durumları önlemek ve diğer insani fonlar yetersiz olduğunda hayat kurtarmak için bir son çare olarak kullanıldığını vurguladı ve bağışçıların bu krizlere daha fazla ve sürekli dikkat göstermesi gerektiğini belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *