"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2571 %-0.01
37,0206 %0.04
2.297.256 %-0.891
3.027,65 -0,01
Ara
İşçi Haber Dünya CENTCOM Generali, İran’ın İsrail'e olası saldırısını görüşmek üzere Orta Doğu’da

CENTCOM Generali, İran’ın İsrail'e olası saldırısını görüşmek üzere Orta Doğu’da

ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı General Michael Erik Kurilla'nın, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'nin suikastının ardından olası bir İran saldırısını değerlendirmek üzere bölgeye gittiği bildirildi.

Axios'un iki Amerikalı yetkiliye dayandırdığı habere göre, General Kurilla, Hizbullah’ın üst düzey komutanlarından Fuad Şükür ile Hamas'ın üst düzey liderlerinden Haniye'ye yönelik suikastlar sonrası İran'ın İsrail’e karşı olası misilleme eylemlerini görüşmek için Orta Doğu’ya geldi.

Kurilla'nın ziyaretinin daha önceden planlanmış olduğu, ancak İran'ın 13 Nisan'da İsrail'e yönelik olası saldırılar karşısında uluslararası ve bölgesel koalisyonu harekete geçirme amacı taşıdığı ifade ediliyor. Kurilla'nın Körfez ülkeleri, Ürdün ve İsrail’i ziyaret etmesi bekleniyor.

Amerikalı ve İsrailli yetkililer, İran’ın en erken yarın İsrail’e saldırmasını öngördüklerini belirtti. İran Dışişleri Bakan Vekili Ali Bakıri, İsrail’in Haniye’yi Tahran’da hedef alarak "büyük kırmızı çizgiyi" aştığını ve ülkesinin Tel Aviv’e "kesin bir yanıt vereceğini" duyurdu.

Hizbullah’ın üst düzey komutanlarından Fuad Şükür, 30 Temmuz’da Beyrut'ta İsrail’in düzenlediği saldırıda hayatını kaybetmişti. Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye ise 31 Temmuz’da Tahran'da suikaste uğramıştı. İran ve Hamas, bu suikastları İsrail’e atfetmişken, İsrailli yetkililer olay hakkında yorum yapmaktan kaçındı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *