"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2551 %0.1
37,1232 %0.27
2.300.416 %-1.889
3.015,29 0,77
Ara
İşçi Haber Dünya Çin'e karşı sert söylemleriyle tanınan Trump'ın sattığı İncillerin aslında Çin'de üretildiği belirlendi

Çin'e karşı sert söylemleriyle tanınan Trump'ın sattığı İncillerin aslında Çin'de üretildiği belirlendi

Çin'e karşı sert söylemleriyle tanınan Trump'ın "Tanrı ABD'yi Korusun" İncillerinin Çin'de basıldığı ortaya çıktı. Bu durum, eski Başkan’ın tutumuyla çelişen bir gelişme olarak dikkat çekiyor ve kamuoyunda tartışmalara yol açıyor.

Çin'e karşı sert söylemleriyle tanınan Trump'ın "Tanrı ABD'yi Korusun" İncillerinin, Çin'in Hangzhou kentindeki bir matbaa şirketi tarafından şubat başından mart sonuna kadar ABD’ye gönderilen yaklaşık 120 bin sevkiyatla piyasaya sürüldüğü bildirildi. Gümrük verilerine dayanan tahminlere göre, bu sevkiyatların toplam değeri yaklaşık 342 bin dolar (11 milyon 705 bin lira) civarında, yani İncil başına sadece 3 dolara (102,6 lira) denk geliyor.

SEVKİTAY VE TAHLİYE DETAYLARI

Eski Başkan Donald Trump’ın, Tanrı ABD’yi Korusun adıyla satışa sunduğu İncillerin en düşük fiyatı 59,99 dolar (2 bin 53 lira) olarak belirlenmiş. Bu durumda, potansiyel satış geliri yaklaşık 7 milyon dolar (239 milyon 550 bin lira) seviyesinde.

Trump İ N C İ L İ

Trump, başkanlığı döneminde Pekin’i Amerika'nın ekonomik başarısının önünde bir engel olarak tanımlamış ve Çin’den ithal edilen mallara yüksek gümrük vergileri getirmişti. Tekrar seçilmesi halinde bu önlemleri artırma sözü vermişti. Kovid-19 pandemisini Çin'e atfeden Trump, mayıs ayında binlerce Çinli göçmenin ABD'ye saldırı planları yaptığına dair iddialarda bulunmuştu.

İNCİLLERİN BASIM YERİ

Trump'ın sattığı İncillerin Çin’de basılması ise dikkat çekici bir durum olarak değerlendiriliyor. Trump, birçok kez Pekin’i ABD'nin işlerini çalmakla suçlamıştı. Ancak, bu durumu kamuoyuna açıklamamış olması, soru işaretlerini beraberinde getiriyor.

Papaz Tim Wildsmith, YouTube kanalında "Tanrı ABD'yi Korusun" İncili'nin kalitesiz olduğunu belirterek, kitabın sayfalarının kolayca yırtıldığını ifade etti. Wildsmith, bu durumu ülkenin değerleriyle değil, daha çok para sevgisiyle ilişkilendirdi.

T R U M P C İ N

Çin'den ABD'ye gönderilen bu büyük İncil sevkiyatları, sadece ticari bir boyut değil, aynı zamanda politik ve toplumsal dinamikler açısından da önemli tartışmalara yol açıyor. Trump'ın bu süreçteki rolü ve Çin ile olan ilişkileri, ilerleyen günlerde daha fazla dikkat çekecek gibi görünüyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *