"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2991 %0.11
36,9996 %-0.01
2.272.943 %-1.343
3.000,38 -0,91
Ara
İşçi Haber Dünya Dışişleri Bakanı Fidan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile görüştü

Dışişleri Bakanı Fidan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile görüştü

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Bağlantısızlar Hareketi Koordinasyon Bürosu Bakanlar Toplantısı için gittiği Bakü'de Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'le bir araya geldi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Bağlantısızlar Hareketi Koordinasyon Bürosu Bakanlar Toplantısı'na katılmak üzere gittiği Bakü'de Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile görüşme sağladı. 

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, dışişleri bakanı olarak atanan Hakan Fidan'ı tebrik etti ve başarılar diledi. Aliyev, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçimlerin ardından Azerbaycan'a yaptığı resmi ziyareti iki ülke arasındaki kardeşlik ve müttefiklik ilişkilerinin bir örneği olarak değerlendirdiğini dile getirdi. 

Teşekkürlerini belirten Fidan, hem önceki görevlerinde hem de şimdi Azerbaycan ile Türkiye arasındaki kardeşlik ve dostluk ilişkilerinin gelişmesini öncelik olarak belirlediğini ifade etti. Fidan, Türkiye'nin Bağlantısızlar Hareketi Koordinasyon Bürosu Bakanlar Toplantısı'na davet edilmesi sebebiyle de şükranlarını dile getirdi. Azerbaycan'ın çok önemli bir sürece öncülük ettiğini vurgulayan Fidan, Bağlantısızlar Hareketi'ne başarılı bir dönem başkanlığı yapması nedeniyle Aliyev'i kutladı.

Fidan, Aliyev'le görüşme öncesinde katıldığı Bağlantısızlar Hareketi Koordinasyon Bürosu Bakanlar Toplatısı'nda da önemli açıklamalarda bulundu. Bazı avrupa ülkelerinde islam düşmanlığının arttığına dikkat çeken Fidan, Bağlantısızlar Hareketi'nin ırkçılıkla mücadelede etkili olduğunu dile getirdi ve Azerbeycan'a işbirliği çağrısında bulundu.

Bakü'ye Dış İşleri Bakanı olararak ikinci ziyareti olan Fidan, daha öncede Cumhurbaşkanı Erdoğan'a eşlik etmişti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *