"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2457 %0.08
37,0191 %-0.04
2.314.203 %-0.291
3.025,99 1,13
Ara
İşçi Haber Dünya Eski çalışan Twitter'a dava açmıştı: Rekor tazminat kazandı!

Eski çalışan Twitter'a dava açmıştı: Rekor tazminat kazandı!

Kasım 2022'de işten atılan İrlanda Cumhuriyeti'nin başkenti Dublin'deki Twitter ofisinde yazılımcı olarak çalışan Gary Roone, haksız yere işten çıkarıldığını savunarak platforma dava açmıştı. Davada sonuç belli oldu!

Gary Roone'nun platforma açtığı davada karar belli oldu. Eski çalışan rekor tazminat kazandı. 

'EVET' BUTONUNA TIKLAMALARI İSTENMİŞTİ

44 milyar dolar ödeyerek 2022'de Twitter'ı satın alan teknoloji milyarderi Elon Musk,çalışanlarına bir e-posta göndermiş ve Twitter 2.0'ı kurma yolunda işçilerin uzun saatler çalışması gerekeceğini ve herkesten en iyi performansı beklediğini duyurmuştu. 

Ayrıca E-postada, "Yeni Twitter'ın bir parçası olmak istediğinizden eminseniz, lütfen aşağıdaki linkten evet butonuna tıklayınız" ifadesine de yer verilmişti. Bu kapsamda butona tıklamayan personelin üç aylık kıdem tazminatı alarak işten çıkarılacağı da bildirilmişti. 

"EVET" BUTONUNA TIKLAMADI

Edinilen bilgilerde, İrlanda'da devlete bağlı faaliyet gösteren İşyeri İlişkileri Komisyonu'nun (WRC) yaptığı açıklamada, Roone'un evet butonuna tıklamadığı açıklandı.

Diğer yandan, Independent Türkçe'nin aktardığı bilgilerde Twitter, Roone'a "istifa talebinin kabul edildiğini ve gönüllü olarak şirketten ayrılmasının onaylandığını" belirten başka bir e-posta göndermişti. 

Gelen e-posta sonrası Roone ise firmaya verdiği yanıtta istifa talebinde bulunmadığını ve buna yönelik herhangi bir anlaşma imzalamadığını belirtmiş ve daha sonrasında platformu dava etmişti.

OLUMSUZ GÖRÜŞLER HAKKINDA ALAKASIZ KARARI VERİLDİ

Öte yandan WRC, Roone'un ofisteki meslektaşlarına Musk'ın platformu satın almasından rahatsız olduğunu ve işten ayrılmayı düşündüğünü söylediğini de ifade etti. 

Bütün açıklamalara rağmen Dublin'de görülen davada WRC, platformun haksız yere Roone'u işten attığını ve yazılımcının Twitter ya da Musk'la ilgili olumsuz görüşlerinin konuyla alakasız olduğuna karar verdi. 

Roone'un şikayetini haklı bulan mahkeme, platformun çalışana 550 bin 131 euro tazminat ödemesine karar verdi. 

"DAVANIN CİDDİYETİNİ VE AĞIRLIĞINI YANSITMAKTADIR"

Bu miktarın haksız işten çıkarmalarla ilgili ülkede verilen en yüksek tazminat kararı olduğuna vurgu yapan Roone'un avukatı Barry Kenny, şu açıklamalarda bulundu:

"Musk'ın ya da herhangi büyük bir şirketin, bu ülkedeki çalışanlara böyle davranması doğru değil. Verilen rekor tazminat kararı, davanın ciddiyetini ve ağırlığını yansıtmaktadır."

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *