"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2551 %0.1
37,1232 %0.27
2.300.416 %-1.889
3.015,29 0,77
Ara
İşçi Haber Dünya Fransa'da erken seçimin kesinleşmeyen sonucu belli oldu: Ortalık savaş alanına döndü

Fransa'da erken seçimin kesinleşmeyen sonucu belli oldu: Ortalık savaş alanına döndü

Erken genel seçimlerin gerçekleştirildiği Fransa'da, oyların sayılması ile kesinleşmeyen sonuçlarına göre Yeni Halk Cephesi, Ulusal Mecliste en fazla sandalye sayısına ulaşan ittifak olarak kayıtlara geçerken, Fransa'nın başkenti Paris'te göstericiler meydanlara döküldü. Yaşanan olaylarda polisler göstericilere biber gazlı müdahalede bulundu.

Aşırı sağa karşı Paris'te Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan göstericiler, sol ittifakının sandıktan birinci çıkmasını kutlarken polis, aşırı sağ karşıtı göstericilere biber gazıyla müdahalede bulundu.

İLERLEYEN SAATLERDE GERGİNLİK TIRMANDI

Seçim sonuçlarının kesinleşmeyen sonuçlarına göre başlayan gösteriler ilk başta sakince ilerlerken, göstericiler ellerinde Fransa ve Filistin bayrakları, "Paris'ten Gazze'ye Aşırı Sağ Geçemeyecek", "Mahallelerimizde Faşistlere Yer Yok" ve "Devrim" yazılı pankartlar taşıyarak aşırı sağcı Ulusal Birlik (RN) ve faşizm karşıtı sloganlar attı. 

Ancak, sakince devam eden gösterilerde bir anda gerilim artarak polis ve eylemciler arasında arbede yaşandı. 

POLİSE HAVAİ FİŞEKLER FIRLATTILAR

Polis ile eylemciler arasında artan tansiyonda, bazı eylemciler, bisiklet gibi eşyaları ateşe vererek, polise havai fişekler ve farklı cisimler fırlattı. Polisten ise göstericilere biber gazlı müdahale geldi. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *