"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2381 %0.05
37,0161 %-0.03
2.312.918 %0.381
3.022,67 1,02
Ara
İşçi Haber Dünya Fransa’da polis yetersiz kaldı! Protestoları bastırmak için zırhlı araçlar devreye girdi.

Fransa’da polis yetersiz kaldı! Protestoları bastırmak için zırhlı araçlar devreye girdi.

Fransa’da 17 yaşındaki bir gencin polis kurşunuyla hayatını kaybetmesi sonucunda başlayan ve ülkeyi yangın yerine çevirerek, çevre ülkelere de sıçrayan protestolara karşı kolluk kuvvetleri yetersiz kaldı.

27 Haziran günü Nanterre’de içinde 3 kişinin bulunduğu ve ‘’dur’’ ihtarına karşı uymayan bir araca polisler tarafından ateş açıldı. Açılan ateş sonucunda 17 yaşındaki genç sürücü öldürüldü. Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, Nael’in ölümüne tepki gösterenler, ülke genelinde farklı kentlerde sokağa çıkarak polisle çatıştı.

Fransa basınındaki haberlere göre; birçok şehirde protestoların şiddet sarmalına dönüştüğü ülkede, her an farklı bir noktada yeni olaylar çıkıyor ve halk tedirginlik içinde olayları izliyor.

Protestoların ilk başladığı yer olan Nanterres başta olmak üzere Marsilya, Woippy dahil birçok bölge ve kentte meydanlara zırhlı araçlar konumlandırıldı. Nanterres’de konumlandırılan zırhlı araçlar sokaklarda devre atmaya başlarken, Metz yakınındaki Woippy’de zırhlı araçlar protestocuları püskürtmek için sokaklara daldı.

Fransa’da kundaklama ve yağmalamalar sürüyor

Fransa’da olaylar devam ederken, Toulouse kentinde de akşam başlayan protestolarda polis şiddet olaylarına başvurduğu gerekçesiyle 19 kişi gözaltına alındı. Metz kentinde de protestocularca kundaklanan bir multimedya kütüphanesi tamamen yandı. Ales şehrinde yoğun havai fişekli saldırının hedefi olan bir polis karakolunda da yangın çıktı. Vatandaşlar uykudayken ateşe verilen ülke genelinde huzursuzluk devam ediyor.

Paris halkı da tedirginlik içinde

Paris’in 13. Bölgesinde göstericiler bir yola kurdukları barikatları ateşe verdi. Ayrıca Lyon kentinde bir motosiklet bayisi soyuldu.

Marsilya’da belediye başkanı hükümetten takviye istedi

Şiddet olaylarının yeni merkez üssü haline gelen Marsilya'da ise Belediye Başkanı Benoit Payan kentte kontrol altına alınmayan yağmalar nedeniyle hükümete bir an önce takviye kolluk kuvveti göndermesi çağrısı yaptı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *