"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2409 %0.06
37,0648 %0.08
2.299.955 %0.091
3.017,18 0,83
Ara
İşçi Haber Dünya Gazze'de çocuk felci alarmı: Aşılar için sağlıklı ortam şart

Gazze'de çocuk felci alarmı: Aşılar için sağlıklı ortam şart

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, çocuk felcine karşı başlatılan aşı kampanyası kapsamında malzemelerin Gazze Şeridi'ne ulaştığını, ancak aşıların etkili olabilmesi için temiz su, hijyen malzemeleri ve sağlıklı bir ortamın şart olduğunu belirtti.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, aşı malzemelerinin Gazze'ye girişinin başladığı bildirildi. Ancak kampanyanın başarılı olabilmesi için Gazze'de ateşkesin sağlanmasının önemine dikkat çekildi. Açıklamada, “Temiz su ve hijyen malzemelerinin eksikliği, yerinden edilmiş kişilerin sığındığı çadırlar arasında geçen kanalizasyon suları göz önüne alındığında, sağlıklı bir ortam olmadan aşı kampanyası tek başına yeterli olmayacaktır.” ifadeleri yer aldı.

Yaklaşık 2,3 milyon nüfuslu Gazze Şeridi'nde İsrail saldırıları nedeniyle yerinden edilen Filistinlilerin sayısı 2 milyona yaklaşırken, halk su, ilaç ve hijyen malzemesi eksikliğiyle mücadele ediyor.

16 Ağustos'ta, Gazze'de ilk çocuk felci vakasının tespit edildiğini duyuran Filistin Sağlık Bakanı Macid Ebu Ramazan, bu vakanın, henüz tespit edilmemiş yüzlerce diğer vakanın varlığına işaret edebileceğini söyledi. Ebu Ramazan, her 200 vakadan birinin çocuk felci semptomları gösterdiğini ekledi.

Dünya Sağlık Örgütü, Gazze'de 25 yıl sonra ilk kez görülen çocuk felci vakasından derin endişe duyulduğunu belirtti. Genom dizileme sonuçları, virüsün haziranda Gazze'nin atık suyundan toplanan çevresel örneklerde tespit edilen “tür iki çocuk felci virüsü” ile bağlantılı olduğunu doğruladı.

İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Gazze’ye düzenlediği saldırılarda en az 40 bin 265 Filistinli hayatını kaybederken, bunların 16 bin 480’i çocuk ve 10 bin 980’i kadın. Enkaz altında binlerce ceset bulunurken, sivil altyapı, hastane ve okullar da saldırıların hedefi oldu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *