"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2505 %0.09
37,0850 %0.16
2.299.274 %-1.761
3.009,40 0,57
Ara
İşçi Haber Dünya Hamas: Biden'ın açıkladığı plana göre ateşkese hazırız

Hamas: Biden'ın açıkladığı plana göre ateşkese hazırız

Hamas, ABD Başkanı Joe Biden'ın 31 Mayıs'ta sunduğu ateşkes taslağını temel almanın gerektiğini belirterek, yeni şartları kabul etmediklerini duyurdu.

Hamas Hareketi, ABD Başkanı Joe Biden'ın 31 Mayıs'ta sunduğu ateşkes taslağını esas alarak ateşkes için hazır olduklarını duyurdu. Ancak, yeni şartları kabul etmeyeceklerini belirttiler. Hamas'ın Halil el-Hayye başkanlığındaki heyeti, Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al Sani ile Mısır İstihbarat Başkanı Abbas Kamil'le Doha'da görüştü.

Açıklamada, Biden'ın taslağının, Güvenlik Konseyi'nin 2735 sayılı kararı ve 2 Temmuz'daki anlaşmalar doğrultusunda ateşkesin hemen uygulanması için hazır oldukları ifade edildi. Hamas, yeni koşulların eklenmesini reddettiklerini belirtti. Biden'ın ateşkes planı hakkında tarafların yeni şartlar getirmesine karşı çıkıldı ve arabulucuların Gazze'deki ateşkes, esir takası ve İsrail ordusunun çekilmesi konusundaki çabaları övgüyle karşılandı.

ABD Başkanı Biden, 31 Mayıs'ta İsrail'in üç aşamalı bir ateşkes önerisi sunduğunu açıklamıştı. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, bu taslağın İsrail'in teklifinden farklı olduğunu belirterek, ek şartlar getirilmesini talep etmişti. Netanyahu, Gazze'yi ikiye ayıran Netzarim Koridoru, Gazze Şeridi ile Mısır sınırındaki Philadelphi Koridoru ve Refah Sınır Kapısı'ndaki İsrail işgalinin devamını istemişti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *