"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
18°
34,2836 %-0.01
37,0973 %0.24
2.318.165 %0.616
3.000,21 0,25
Ara
İşçi Haber Dünya Hamas Doha'daki ateşkes ve esir takası görüşmelerine katılmayacak

Hamas Doha'daki ateşkes ve esir takası görüşmelerine katılmayacak

Hamas'ın, 15 Ağustos'ta Katar'ın başkenti Doha'da gerçekleştirilecek esir takası ve Gazze Şeridi'nde ateşkese yönelik dolaylı müzakerelere katılmayacağı bildirildi.

Walla News muhabiri Barak Ravid, sosyal medya üzerinden bu konudaki gelişmeleri paylaştı. Müzakerelerin Doha'da yapılacağı ve ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) Direktörü Bill Burns'un bugün Katar'a gideceği bilgisi verildi. 

Ravid'in aktardığına göre, yarınki müzakerelerde Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al Sani, CIA Direktörü Burns, Mısır İstihbarat Başkanı Abbas Kamil ve Mossad Direktörü David Barnea'nın yer alacağı belirtiliyor. Ancak, Hamas'ın bu görüşmelere katılmayacağı ifade ediliyor.

Bu arada, Haaretz gazetesi, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, Katar'a gidecek İsrailli müzakere heyetiyle bir araya geldiğini duyurdu. ABD, Mısır ve Katar, 8 Ağustos'ta yayımladıkları ortak açıklamada, İsrail ve Hamas'a Gazze'de ateşkes sağlanması ve esir takası için 15 Ağustos'ta müzakerelere yeniden başlanması çağrısında bulunmuştu. İsrail, bu müzakerelere heyet göndereceğini duyurmuşken, Hamas, arabuluculardan ABD Başkanı Joe Biden'in önerisinin uygulanmasını sağlamalarını istemişti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *