"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Şiddetli yağmur
4°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
34,5467 %0.18
36,0147 %-0.62
3.391.736 %-0.399
3.005,46 1,47
Ara
İşçi Haber Dünya İhracatta büyümenin bu yıl küresel ticaretin gerisinde kalmasını bekliyor

İhracatta büyümenin bu yıl küresel ticaretin gerisinde kalmasını bekliyor

Alman Sanayi Federasyonu (BDI) Başkanı Siegfried Russwurm, Alman sanayisinin ihracatının yüzde 2 ile bu yıl küresel ticaretin büyümesinin gerisinde kalmasının muhtemel olduğunu bildirdi.

BDI, tarafından sanayi üretimi ve sanayi ürünleri ticaretine yönelik rapor hazırlandı. Hanover Sanayi Fuarı'nda raporun sunumunu yapan Russwurm, Alman ekonomisinde büyüme ivmesinin şu anda hala son derece düşük olduğunu söyledi.

Russwurm, Alman hükümetinden daha az “bürokrasi” talep ederek, "Almanya'nın rekabet gücü azalıyor." uyarısında bulundu.

BDI Başkanı Russwurm, küresel ticaretin bu yıl yüzde 2,5 artmasının beklendiğini hatırlatarak, Almanya’nın sanayi ihracatının da bu yıl geçen yıla göre yüzde 2 artmasını öngördüklerini bildirdi.

Sanayinin Alman ekonomisi için önemine dikkati çeken Russwurm, “Yine dünya pazar paylarını kaybediyoruz çünkü dünya ticareti bizim ihracatımızdan daha hızlı büyüyor.” dedi.

Alman iş dünyası daha az bürokrasi talep ediyor

Russwurm, bu yıl Almanya’nın sanayi üretiminde yüzde 1 artış görülmesini beklediklerini de bildirdi.

İnovasyonun küresel rekabette Alman sanayisinin en güçlü “motoru” olduğunu anlatan Russwurm, "Politikacılar Almanya'da iklimi korumak, dijital değişim ve ekonominin büyümesi için bu motoru (inovasyon) çalışır durumda tutmak için üzerlerine düşeni yapmalıdır.” değerlendirmesinde bulundu.

BDI Başkanı Russwurm, Almanya'da sanayinin daha fazla yatırımı için bürokrasinin azaltılmasına, gözle görülür vergi indirimlerine ve güvenilir ve uygun fiyatlı enerji arzına ihtiyacı olduğunu vurgulayarak, “Sanayideki yüksek elektrik fiyatının acilen Avrupa'da rekabet edebilecek bir seviyeye dönmesi gerekiyor, aksi takdirde sanayideki dönüşüm başarısız olma tehlikesiyle karşı karşıya.” diye konuştu.

Alman sanayisinin Çin'e ihtiyacı olduğu konusunda geniş bir fikir birliği olduğunu vurgulayan Russwurm, “Çin, Alman firmaları için önemli bir piyasa ve öyle olacak.” ifadesini kullandı.

BDI, bir önceki tahmininde ülkenin ihracatının bu yıl yüzde 1 büyümesini öngörmüştü. Almanya’nın ihracatı geçen yıl ise 2021’e göre yüzde 3 artmıştı.

 Almanya’nın makine mühendisliği üretiminde bu yıl için yüzde 2'lik düşüş tahmini

Öte yandan, Alman Mühendisler Derneği (VDMA) de Almanya’nın makine mühendisliği üretiminde 2023'ün ilk iki ayında geçen yılın aynı aylarına göre yüzde 3,2 artış görüldüğünü bildirdi.

VDMA, söz konuşa artışa rağmen, Almanya’nın makine mühendisliği üretiminde bu yıl için yüzde 2'lik düşüş tahminini sürdürdü.

VDMA Başkanı Karl Haeusgen konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Şu anda biraz iyileşen ekonomik ortam, yalnızca makine mühendisliği sektöründe alınacak siparişlere ve satışlara gecikmeli olarak yansıyacaktır." ifadesini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *