"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2725 %0
37,0767 %0.11
2.303.660 %-0.323
3.017,66 -0,34
Ara
İşçi Haber Dünya İngiltere'de çıkan şiddet olaylarında bilanço artıyor

İngiltere'de çıkan şiddet olaylarında bilanço artıyor

29 Temmuz'da İngiltere'nin Southport bölgesinde bir dans okuluna saldırı düzenlenmesi ve 3 kız çocuğunun yaşamını yitirmesi sonrası sosyal medyada yayılan yanlış haberler nedeniyle çıkan olaylarda gözaltı sayısı neredeyse 400'e ulaştı.

İngiltere’de dans okuluna bıçaklı yapılan saldırı sonrası 3 kız çocuğu yaşamını yitirmişti. Yaşananlara ilişkin sosyal medyadan yayılan, saldırganın Müslüman bir sığınmacı olduğu iddiaları sonrası aşırı sağcılar, Müslümanlara ve göçmenlere karşı eylemler gerçekleştirmeye başladı.

Çıkan olaylarda bugüne kadar gözaltına alınanların sayısı 378’e yükseldi.

İngiltere sokakları yangın yeri! 400'e yakın kişi gözaltında - Resim: 10

Çıkan olaylara ilişkin polis tarafından yapılan açıklamada, şiddet olaylarına karışanların tespit edilmesine yönelik çalışmaların aralıksız devam ettiği ve gözaltı sayısının artacağı bildirildi. 

Öte yandan İngiltere Başbakanı Keir Starmer, şiddet olaylarına daha etkin müdahale edilebilmesini sağlamak için uzman polis memurlarından oluşan "daimi bir ordu" kurulacağını açıkladı.  

SEYAHAT UYARILARI YAPILDI

Meclisin ara tatil verdiği Kuzey İrlanda’da, şiddet olayların ardından tatilde olan milletvekilleri meclise geri çağırıldı.

Ayrıca yaşanan olaylara karşı birçok ülkeden vatandaşlarına seyahat uyarısı yapıldı. O ülkeler şöyle; Avustralya, Malezya ve Nijerya...

İngiltere sokakları yangın yeri! 400'e yakın kişi gözaltında - Resim: 3

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *