"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2640 %-0.03
37,0828 %0.06
2.315.429 %-0.49
3.028,02 0,00
Ara
İşçi Haber Dünya İngiltere'den Rusya'ya yönelik en ağır yaptırım paketi

İngiltere'den Rusya'ya yönelik en ağır yaptırım paketi

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Rusya'nın Ukrayna'ya askeri müdahalesinden sonra Rusya için yeni ek yaptırım paketini açıkladı.

Rusya'nın Ukrayna'ya askeri müdahalesinden sonra birçok ülke Rusya'ya tepki gösterdi. Bunlardan biri olan İngiltere de Rusya'nın bu müdahalesine karşı çıktı. İngiltere Başbakanı Johnson, bu işgalin ardından yeni yaptırım paketini açıkladı.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, bugün parlamentoda yaptığı konuşmada Rusya'ya yönelik yeni en yaptırım paketini açıkladı.

Johnson bu yeni yaptırımlardan "Rusya'nın gördüğü en büyük ve en ağır yaptırım paketi" olarak bahsetti.  Ayrıca Putin hakkında da dünyanın ve tarihin gözünde "mahkum" olacağını söyledi.

Boris Johnson, "Rusya'yı küresel ekonomide her geçen gün ve her hafta sıkıştırmak için amansız bir göreve devam edeceğiz." diyerek Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısnı da kanlı bir saldırılı olarak nitelendirdi. 

Johnson, İngiltere'nin yaptırımlarının, tüm büyük Rus bankalarını, 5 Rus oligarkı ve 100'den fazla şirket ve kişiyi hedef alacağını da açıklamalarına ekledi.

Ülkesinin gelecek hafta tüm büyük Rus bankalarının varlıklarını donduracağının altını çizen Johnson, ancak VTB Bank'ın "derhal" tüm varlıklarının dondurulacağını da ifade etti. 

Johnson, yeni yaptırımların, "Londra'daki Rus oligarkların saklanacak hiçbir yeri olmadığı" anlamına geleceğini ifade ederek, Rus vatandaşlarının İngiltere'de banka hesaplarına yatırabilecekleri para miktarının da sınırlı olacağını sözlerine ekledi.

ilginizi çekebilir

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *