"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2551 %0.1
37,1232 %0.27
2.300.416 %-1.889
3.015,29 0,77
Ara
İşçi Haber Dünya İran Dışişleri Bakanı'ndan İsrail vurgusu: Saldırırsa daha sert yanıt veririz

İran Dışişleri Bakanı'ndan İsrail vurgusu: Saldırırsa daha sert yanıt veririz

İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, İsrail saldırıları altındaki Beyrut'ta Lübnan Başbakanı Necip Mikati ile görüştü. Arakçi düzenlenen basın toplantısında, “İsrail, İran'a yönelik bir adım atmaya kalkarsa daha sert yanıt veririz. Yanıtımız uygun ve hesap edilmiş olur” dedi.

İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta düzenlediği basın toplantısında, İsrail'in saldırılarına rağmen Lübnan'a gelmekten çekinmediklerini ve Lübnan halkıyla dayanışmada kararlı olduklarını vurguladı.

Arakçi, İsrail'e yönelik gerçekleştirilen "Gerçek Vaad 2" operasyonunu İran’ın meşru hakkı olarak nitelendirerek, saldırılarda sivil yerleşim yerlerinin hedef alınmadığını, sadece askeri noktaların vurulduğunu söyledi.

"İSRAİL SALDIRILARINA DAHA SERT YANIT VERİRİZ"

İran’ın İsrail’e karşı yeni bir askeri operasyon başlatma niyetinde olmadığını ifade eden Arakçi, ancak İsrail’in İran’a karşı bir hamle yapması durumunda daha sert bir yanıt vereceklerini belirtti. Arakçi, "Yanıtımız uygun ve hesaplı olacak" diyerek, İran’ın kendini savunma konusundaki kararlılığını yineledi.

LÜBNAN’DA ATEŞKES ÇABALARI DESTEKLENİYOR

Arakçi, Tahran'ın Lübnan'da ateşkes sağlanması için yapılan çabaları Gazze'deki ateşkes ile senkronize olma koşuluyla desteklediklerini belirtti. Lübnan’daki durumun olağan olmadığını vurgulayan Arakçi, Lübnan Başbakanı Necib Mikati ve Meclis Başkanı Nebih Berri ile yapıcı görüşmeler gerçekleştirdiğini aktardı. Ateşkesin, Lübnan halkı ve direniş güçlerinin kabul edebileceği bir şekilde olmasını istediklerini ifade etti.

"İRAN, LÜBNAN HALKI VE ŞİİLERİN YANINDA"

İsrail’in Beyrut’a yönelik saldırılarına rağmen Lübnan’a gelmesinin, İran’ın Hizbullah'a ve Lübnan’daki Şiilere verdiği desteğin güçlü bir şekilde devam ettiğini gösterdiğini belirten Arakçi, bu zor şartlar altında Lübnan halkıyla dayanışmalarını sürdürdüklerini vurguladı.

"ARAP VE İSLAM ÜLKELERİ BİRLİKTE HAREKET ETMELİ"

Arakçi, Lübnan Başbakanı Necib Mikati ile yaptığı görüşmede, İsrail saldırıları sonucu hayatını kaybeden Hizbullah lideri Hasan Nasrallah ve sivil kayıplar için başsağlığı diledi. Ayrıca, İsrail'in saldırganlığına karşı Arap ve İslam ülkelerinin birlikte hareket etmesi gerektiğini belirtti. Arakçi, İsrail’in işgalci politikalarının durdurulması için uluslararası toplumun daha fazla sorumluluk almasının zorunlu olduğunu vurguladı.

"BATILI ÜLKELER ÜZERİNDE BASKI KURULMALI"

Lübnan Meclis Başkanı Nebih Berri ile de görüşen Arakçi, İran'ın İsrail karşısındaki duruşunun bölge barışına katkı sağladığını söyledi. İsrail’e destek veren Batılı ülkeler üzerinde baskı kurulması gerektiğini ifade eden Arakçi, bu konuda İslam ülkelerinin ve İslam İşbirliği Teşkilatı'nın daha aktif bir rol oynaması gerektiğini belirtti. Arakçi, İsrail’in bölgedeki işgal politikalarının durdurulmasını yasal, insani ve ahlaki bir zorunluluk olarak nitelendirdi.

LÜBNAN DİRENİŞİNE TEŞEKKÜR

Lübnan Meclis Başkanı Berri ise, Lübnan halkının İsrail karşısında büyük bir direniş gösterdiğini vurguladı. Berri, İran’a Lübnan direnişi ve devletiyle olan dayanışması için teşekkür etti. Arap ve İslam dünyasının daha fazla sorumluluk almasını talep eden Berri, bölgeye insani yardımların ulaşması için engellerin kaldırılmasını ve diplomasiye fırsat verilmesini istedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *