"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
18°
34,3194 %0.04
37,1461 %0.26
2.281.443 %-1.508
2.992,89 0,00
Ara
İşçi Haber Dünya İran'dan İsrail'e karadan saldırı uyarısı: Beklenmedik ve pişman edici olacak

İran'dan İsrail'e karadan saldırı uyarısı: Beklenmedik ve pişman edici olacak

İran, 31 Temmuz'da Tahran'da öldürülen Hamas lideri İsmail Haniye'nin intikamını almak için İsrail'e karadan da saldırı düzenleme tehdidinde bulundu. İranlı yetkililer, bu saldırının "beklenmedik" olacağını belirtti.

İran'ın Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilciliği, Hamas liderinin suikastına karşı Tahran'ın vereceği yanıtın sadece hava saldırılarıyla sınırlı kalmayabileceğini, bunun "beklenmedik" ve "pişmanlık verici" olacağını duyurdu.

İran'ın BM Daimi Temsilciliği, "İran, İsrail'e tepkisini, Gazze'deki ateşkes görüşmelerinin sonuçlanmasına kadar bilinçli olarak mı erteledi?" sorusunu yanıtladı. Açıklamada,"İran'ın cevabının 2 belirgin sonucu olmalı. Birincisi, saldırganı, 'terör' ve 'İran'ın ulusal egemenliğini ihlal' nedeniyle cezalandırmalı. İkincisi, İran'ın caydırıcılık gücünü güçlendirmeli ve gelecekte herhangi bir saldırıyı önlemek için İsrail'i pişman etmeli." denildi.

Ayrıca, İran'ın tepkisinin olası bir ateşkes sürecine olumsuz etkilerinden kaçınmayı da hedeflediği belirtildi. Açıklamada, "Muhtemelen İran'ın cevabı, İsrail'in en az ihtimal vereceği zaman ve koşullarda olacaktır. Belki, kara saldırısını göz ardı ettikleri, gözlerinin gökyüzünde ve radar ekranında olduğu bir sırada veya her ikisinden müteşekkil bir saldırı." denildi.

İran Devrim Muhafızları Komutan Yardımcısı Ali Fedevi, yaptığı açıklamada, "Şehit Haniye'nin intikamının ne zaman ve ne şekilde alınacağını biz belirleyeceğiz ve mutlaka gerçekleşecektir." ifadelerini kullanırken, Devrim Muhafızları Ordusu Sözcüsü Ali Muhammed Naini ise, "Zaman bizim lehimize çalışıyor. Düşman, vurulacağı zamanı beklesin" ifadelerini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *