"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2675 %0
37,0588 %0.07
2.303.347 %-0.361
3.028,29 0,01
Ara
İşçi Haber Dünya İspanyol bakandan şok İsrail çıkışı: Aklamaya yardım ettiniz!

İspanyol bakandan şok İsrail çıkışı: Aklamaya yardım ettiniz!

İspanya'da azınlık sol koalisyon hükümetinin küçük ortağı Sumar ittifakının sözcüsü ve Kültür Bakanı Ernest Urtasun, İspanya devlet televizyonu RTVE'ye yönelik eleştirilerde bulundu. Bakan, "Eurovision organizasyonunun İsrail'in sürmekte olan soykırımını aklamaya hizmet etmesinden dolayı milyonlarca insan utanç duydu" ifadesinde bulundu.

İsrail'in Gazze'ye aralıksız olarak sürdürdüğü saldırılar karşısında İspanyalı Bakan Ernest Urtasun'da sessiz kalmadı. Bakan, Gazze'ye saldırılarını sürdüren İsrail'in Eurovision Şarkı Yarışması'na katılmasına herhangi bir tepki göstermediği için İspanya devlet televizyonu RTVE'yi eleştiri yağmuruna tuttu. 

Basına açıklamada bulunan Kültür Bakanı Urtasun, "Eurovision organizasyonunun İsrail'in sürmekte olan soykırımını aklamaya hizmet etmesinden dolayı milyonlarca insan utanç duydu" dedi.

Ayrıca, Kültür Bakanı Urtasun, RTVE başkanını bu konuya ilişkin milletvekillerinin sorularını yanıtlaması için Meclis'e çağıracağını duyurdu.

BÜYÜK ÇABA HARCAMIŞLAR

RTVE'den söz vermesini isteyen Bakan Urtasun, RTVE'den Eurovision Şarkı Yarışması'ndakine benzer şekilde İsrail'in soykırımını aklamaya bir daha yardımcı olmayacağına dair garantide bulunmasını istedi.

Ayrıca açıklamasında "İsrail'in Eurovision'a katılımına izin verilmesi RTVE'nin değerleriyle bağdaşmıyor" diyen İspanya Kültür Bakanı, Sumar ittifakı olarak özellikle sosyal medyada, İsrail'in yarışmaya katılmasını önlemek için büyük çaba harcadıklarının altını çizdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *